Print this page
Γκαλερί για παιδιά το «Στοιχειωμένο Σπίτι» Γκαλερί για παιδιά το «Στοιχειωμένο Σπίτι»
Στρατήλα Ρένα Written by Μαρ 24, 2016

Γκαλερί για παιδιά το «Στοιχειωμένο Σπίτι»

Rate this item
(2 votes)

Σε μια προσπάθεια να προσελκύσουν ευκολότερα τους νεότερους επισκέπτες του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Τόκιο, η ομάδα Torafu Architects δημιούργησε μια ειδική γκαλερί μόνο για παιδιά που ονομάζεται «Στοιχειωμένο Σπίτι».

Με την είσοδο στην έκθεση όλοι καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά καθώς γνωστά έργα τέχνης φαίνονται παράξενα στα μάτια των επισκεπτών.

Ένα ζευγάρι χέρια βγαίνει από το πρόσωπο της Mona Lisa, σκιές εμφανίζονται πίσω από τους πίνακες, άδεια κάδρα κρύβουν μυστικά περάσματα, κάτι φαίνεται να κινείται δίπλα στις ζωγραφισμένες μορφές και άλλα πολλά... τρομακτικά! Και κάπως έτσι τα παιδιά συνειδητοποιούν πως η Τέχνη δεν είναι καθόλου βαρετή, το αντιθετο μάλιστα. Μπορεί να αγγίξει τα παιδιά πιο εύκολα, αφού είναι ελεύθερα να γελάσουν, να τρέξουν και να παίξουν, αλληλεπιδρώντας άμεσα με μερικά από τα πιο διάσημα έργα ζωγραφικής στον κόσμο. Μια ομολογουμένως καταπληκτική ιδέα.

galeri1

galeri2

 

Στρατήλα Ρένα

Latest from Στρατήλα Ρένα

Related items

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…