Print this page
Ιστορία: Kάποτε στην Νουμερόπολη... Ιστορία: Kάποτε στην Νουμερόπολη...
Εύη Κατράνα Written by Απρ 11, 2016

Ιστορία: Kάποτε στην Νουμερόπολη...

Rate this item
(2 votes)

Kάποτε πριν πολλά χρόνια , σε μακρινή χώρα που την ονόμαζαν – Νουμερία- , ζούσαν πολλοί και διάφοροι αριθμοί...

Στη πολύβουη πόλη δίπλα στον ποταμό S, τα σπίτια ήταν όμορφα γεμάτα κήπους και παρτέρια με πολύχρωμα δουλούδια , και σταλιστές αυλόπορτες .
Οι εύποροι κάτοικοι της Νουμερόπολης , απολάμβαναν την ηρεμία της εξοχής, συχνάζοντας στις όχθες του ποταμού , κάνοντας ποδηλασία , ή πικ-νικ απολαμβάνοντας τον ζεστό ανοιξιάτικο ήλιο.

Η Νουμερόπολη φάνταζε ως η ιδανική πόλη να μείνεις .
Είχε πολλούς και διάφορους αριθμούς , με ξεχωριστές εργασίες ο καθένας .Το 5 ήταν ο γραμματέας του Δημάρχου , σοβαρό και πάντοτε μετρημένο στα λόγια , περνούσε πολύ χρόνο καθισμένο στα κυτάπια του ,προσπαθώντας στην ώρα του να τελειώσει τις επιστολές του.
Το 6 ήταν ο Φουρναρης της πολης , τις τάρτες του δεν τις ξεπερνούσε σε νοστημιά κανείς !αλλά και το 7 που ήταν ο ταχυδρόμος , όλοι τον αγαπούσαν και πάντα τον περίμεναν με ανυπομονησία στο κατώφλι τους για τα μαντάτα απο τους αγαπημένους τους.

Η ζωή κυλούσε με γρήγορους ρυθμούς στη Νουμερόπολη .
Κάτω από το πέπλο αυτό της όμορφης και άνετης ζωής υπήρχε και ενας άλλος άγνωστος κόσμος , αυτός που πολλοί δεν ήθελαν να δουν. Λίγοι ήταν οι κάτοικοι που περνούσαν όμορφα και κυριώς βαρετά την ώρα τους , οι περισσότεροι ήταν φτωχοί και δυστυχείς από τους φόρους και όλα τα χρέη που είχαν τα νοικοκυριά τους .
Στις συζητήσεις τους πάντα εκαναν λόγο για μία μεγάλη αλλαγή , μια προφητεία , που θα τους λύτρωνε από όλα τα δεινά και τη μιζέρια , έναν μεγάλο αριθμό , που θα γεννιώταν από ασήμαντους μικρούς αριθμούς , αλλά θα έγραφε ιστορία .
Ο καιρός περνούσε και η φτώχια θέριζε , η μία πλευρά της πόλης γέμισε με άστεγους και ζητιάνους .

Το 0 είχε χάσει τη δουλειά του , και κοιμώταν τώρα καιρό σε χαρτόκουτα δίπλα στα σκουπίδια. Η μυρωδιά δεν τον ενοχλούσε όσο κατάφερνε να βρεί κάτι να φάει .Οταν έβρεχε μαζευόταν σε ένα υπόστεγο δίπλα μαζί με άλλους άστεγους , και έτσι κατάφερνε να ζεσταθεί.
Μία βροχερή μέρα , ένω καθόταν κάτω απο το υπόστεγο , παρατήρησε στην απέναντι πλευρά του δρόμου , μια κοπέλα που τον φαινόταν τόσο οικεία φυσιογνωμία , είχε το ίδιο σχήμα και νούμερο με αυτόν .Ηταν ένα όμορφο 0.
Καθόταν στο πεζοδρόμιο , απέναντι απο το Φούρνο , είχε μαζέψει λιγοστά κέρματα και δεν έφταναν να πάρει ένα ψωμί , καθόταν σκυμμένη και έτρεμε από το κρύο και τη βροχή .
Πήγε κοντά της , τη σήκωσε και το όμορφο 0 με δύσκολα βήματα τον ακολούθησε .Την οδήγησε κάτω από το υπόστεγο , δίπλα στο μέρος που κοιμόταν , και της έδωσε λίγο απο το φαγητό που είχε βρεί. Ετσι γνωρίστηκαν και έγιναν φίλοι .
Ο καιρός περνούσε ήρθε το καλοκαίρι , και τα δύο μηδενικά ήταν αχώριστα .Η Αγάπη είχε μπεί στη ζωή τους , δεν άργησε να έρθει και το μαντάτο, η κοπέλα ήταν εγκυος !!!!

Η φτώχεια μεγάλη , και χρήματα δεν είχαν , ο χειμώνας που σίμωνε σιγά σιγά , έκανε τα πράγματα δύσκολα !τότε το 0 πήρε την μεγάλη απόφαση να κλέψει !!φοβάταν για την υγεία της γυναίκας και του παιδιού .Μπήκε νύχτα στο Παντοπωλείο της πόλης , και βρήκε πολλά καλούδια , τα φόρτωσε όλα σε ένα σάκο , και πάνω που πήγε να βγει από το παράθυρο τον συλλάβαν δυο μεγαλώσωμα 9 οι αστυνομικοί !!
Το πετάξανε σε ένα σκοτεινό και κρύο μπουντρούμι , ένας μικρός φεγγίτης ,ίσα που χωρούσε τη μία παλάμη, αυτή ήταν η μοναδική επικοινωνία με τη γυναίκα του .Το πρωί έβλεπε τις ρόδες των αυτοκινητων και τα πόδια των περαστικών σαν διαβαιναν γρήγορα .

Ωσπου ένα πρωι , καθώς μιλούσε με τη γυναίκα του μέσα από το μικρό φεγγίτη , την έπιασαν οι πόνοι της γέννας , της κρατούσε το χέρι , φώναζε και εκλιπαρούσε τους δεσμώτες του να φωνάξουν γιατρό.Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε και η γυναίκα χάθηκε από τη ματιά του .Όλοι ηταν πάνω απο τη γυναίκα , ώσπου τελικά γέννησε .Σιγή και βουβαμάρα , το πλήθος σταμάτησε να μιλά , έμειναν έκπληκτοι , το μωρό ήταν ένα θαυμάσιο .(άπειρο)

Η Προφητεία είχε βγει αληθινή . Έπειτα απο χρόνια έγινε ένας δίκαιος ηγέτης που αγαπούσαν και πίστευαν όλοι .Η Νουμερόπολη ποτέ δεν είχε ζήσει ξανά τέτοιες δόξες !!

Η Ιστορία αυτή μας διδάσκει ότι από τα μικρά και ασήμαντα πράγματα γεννιούνται μεγάλες ιδεες και άνθρωποι που αλλάζουν τη ροή των γεγονότων , επειδή απλά πιστεύουν ότι μπορούν !!!
Πίστευε στον εαυτό σου σε ότι κάνεις , και το σύμπαν θα συνομωτήσει να το πετύχεις !

Για το SugarMama,

Εύη Κατράνα

Εύη Κατράνα

Latest from Εύη Κατράνα

Related items

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…