Print this page
Ροδόνερο Ροδόνερο
Mama Tzini Written by Φεβ 20, 2015

Ροδόνερο

Rate this item
(5 votes)

Σε κάποιο προηγούμενο post, σας είχα μίλησα για το πώς μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας conditioner και κρέμα σώματος με έλαια από τριαντάφυλλο. Τώρα σας έχω κάτι ακόμα καλύτερο από τα τεφτέρια της γιαγιάς μου· ροδόνερο.

 

 

Μια απλή και εύκολη συνταγή που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε παντού. Από τα γλυκά σας, μέχρι και στο ντους σας για χαλάρωση. Το άρωμα του ρόδου προσφέρει ευεξία και χαλάρωση, ενώ είναι το καλύτερο για αρωματοθεραπεία.

 

Υλικά:

1 κούπα ροδοπέταλα αρωματικά
2 κούπες αποσταγμένο νερό
1/2 κούπα λευκό οινόπνευμα ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο

 

 

Εκτέλεση

Σε ένα βάζο ρίχνουμε τα ροδοπέταλα, το νερό και το οινόπνευμα. Κλείνουμε το βάζο και το τοποθετούμε εντός του σπιτιού, αν είναι χειμώνας, σε παράθυρο που να το χτυπάει ο ήλιος. Αν το κάνουμε καλοκαίρι το έχουμε στο μπαλκόνι να το χτυπάει ο ήλιος. Αυτό το κάνουμε για μιάμιση με 2 εβδομάδες. Καλό θα είναι κάθε τρεις μέρες να αφαιρούμε τα μαυρισμένα ροδοπέταλα και να βάζουμε καινούργια, αλλά επειδή αυτό είναι λίγο οικονομικά ασύμφορο, σας προτείνω κάθε τρεις μέρες να ρίχνετε 2 σταγόνες έλαιο από τριαντάφυλλο. Τέλος, το σουρώνετε και το τοποθετείτε σε μπουκάλι. Το ροδόνερο διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 1 μήνα.

 

BONNE CHANCE!

 

Για το Sugar Mama,
Mama Tzini

Mama Tzini

Latest from Mama Tzini

Related items

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…