Print this page
Χρύσα Εμμανουήλ Written by Απρ 22, 2019

Πως μπορούμε να μάθουμε στο παιδί μας να σέβεται το περιβάλλον

Rate this item
(1 Vote)

Πως θα μπορούσαμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας την αγάπη για το περιβάλλον?

 

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία? Με ποιο τρόπο θα μπορούσε να γίνει αυτό?

Το περιβάλλον είναι δεδομένο ότι χρειάζεται άμεσα την φροντίδα μας. Έστω και με μικρές αλλαγές ο καθένας στην καθημερινότητα του. Αλλά αν μπορούσαμε να δώσουμε από μικρή ηλικία τα ''υλικά'' σ ένα παιδί ώστε να χτίζει οικολογική συνείδηση αυτό θα ήταν στα αλήθεια μεγάλο κέρδος. Δημιουργούμε την ελπίδα ότι στα χρόνια που έρχονται ο μελλοντικός ενήλικας θα θεωρεί δεδομένο ότι ανακυκλώνουμε τα υλικά που μπορούμε, ότι χρησιμοποιούμε εναλλακτικά υλικά και ότι το να πετάει κάποιος ένα σκουπίδι στο δρόμο είναι σαν να το πετάει στο πάτωμα του σπιτιού του.

Μην ξεχνάμε ποτέ οτι τα παιδιά είναι μιμιτικά πλάσματα. Αν βλέπουν εμάς να συμπεριφερόμαστε με σεβασμό στο περιβάλλον το ίδιο θα κάνουν και αυτά σαν ενήλικες. Μπορούμε να φυτέψουμε κάτι μαζί σε έναν κήπο ή σε ένα γλαστράκι στο μπαλκόνι μας και να το φροντίζουμε παρέα. Σε ένα παιδί που είναι σε ηλικία να καταλάβει το μέγεθος των αριθμών (γιατί κάθε ηλικία χρειάζεται διαφορετική προσέγγιση) μπορούμε να του μιλήσουμε με νούμερα. Να του εξηγήσουμε ότι ένα γυάλινο μπουκάλι για να διαλυθεί στη θάλασσα θα χρειαστεί 1.000.000 χρόνια και ένα πλαστικό αντίστοιχα 450 χρόνια.

Ένας άλλος τρόπος που διασκεδάζει πάντα τα παιδιά είναι ιστορίες. Μέσα από τα παραμύθια μπορούμε να δώσουμε αυτά τα ''υλικά'' που αναφέραμε νωρίτερα για να ξεκινήσει το παιδί να διαμορφώνει άποψη και χαρακτήρα. Γι αυτό δημιουργήσαμε και τις Φρου φρου ιστορίες!

Στο βίντεο που έχουμε ετοιμάσει τα αγαπημένα κουτάβια των παιδιών (Paw patrol) αναλαμβάνουν μια σπουδαία αποστολή. Να σώσουν την Λαλαλούψη από τα σκουπίδια! Με τι τρόπο θα τα καταφέρουν και πως θα συνεργαστούν?
Θα χαρώ πολύ να μου γράψετε στα σχόλια πως σας φάνηκε αλλά και τις αντιδράσεις των παιδιών σας.

Για το Sugar Mama,
Χρύσα Εμμανουήλ

Χρύσα Εμμανουήλ

Latest from Χρύσα Εμμανουήλ

Related items

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…