Print this page
Joanna Dre Written by Μαϊ 23, 2018

Η διαφορετικότητα αντιμέτωπη με τα παιδιά

Rate this item
(1 Vote)

Τα παιδιά διαμορφώνουν το χαρακτήρα τους μέχρι τα έξι τους χρόνια. Γι αυτό οι γονείς θα πρέπει να είναι κοντά στα παιδιά, να βρίσκουν χρόνο και να επιδιώκουν να είναι μαζί τους όχι μόνο για το παιχνίδι και απλά να παραβρίσκονται εκεί για να το προσέχουν.

 

 

 

Πρέπει βασικά να του δείχνεται αγάπη και να τη νιώθει για να μπορεί και αυτό με τη σειρά του να δέχεται και να προσφέρει την αγάπη του στους άλλους.
Να του μιλάτε, να το συμβουλεύεται να είναι ευγενικό, να μάθει να μοιράζεται, να σέβεται και να επικοινωνεί. Να το ρωτάτε τι θέλει, πως είναι, πως πέρασε στον παιδικό ή στο σχολείο του. Μπορεί να είναι ή ο θύτης ή το θύμα στο ρατσισμό, στη διαφορετικότητα.

Πως λοιπόν να αντιμετωπίσουν οι γονείς ένα τέτοιο γεγονός;
Να του μιλήσετε για όλα αυτά πριν γίνουν γιατί κάποια στιγμή σίγουρα θα αντικρίσει κάτι διαφορετικό και τότε ίσως αντιδράσει κοροϊδευτικά γι αυτό καλύτερα να προλάβετε τυχόν άσχημες καταστάσεις.

Εξηγήστε του πως όλα τα δάχτυλα μας δεν είναι ίδια κι όμως τα περιλαμβάνει το ίδιο χέρι έτσι και τα παιδιά. Μπορεί να δει ένα παιδάκι μαύρο ή παχουλό ή με γυαλιά να το αντιμετωπίσει σαν ίσο του και να παίζει μαζί του γιατί δε γίνεται όλοι να είμαστε ίδιοι και μάλιστα αν δει κάποιο άλλο παιδί να φέρεται άσχημα σε ένα ξεχωριστό πλάσμα τότε να του πει ότι δεν είναι σωστό, να προστατέψει το άλλο και να το πει στη δασκάλα του.

Αν όμως το παιδί σας δέχεται ρατσισμό τότε θα πρέπει να μιλήσετε εσείς με τη δασκάλα και αν αυτή η συμπεριφορά συνεχιστεί να απευθυνθείτε και στους γονείς των παιδιών αυτών.
Μην επιτρέψετε να γίνεται η αιτία να στενοχωρηθεί ένα παιδί. Μεριμνήστε γι αυτό. Έχετε κι εσείς μερίδιο ευθύνης και μάλιστα το μεγαλύτερο.

Για το SugarMama,
Γιάννα Ντρε

Joanna Dre

Latest from Joanna Dre

Related items

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…