Print this page
Να φάει ρόδι το παιδί μου; Να φάει ρόδι το παιδί μου;
Στρατήλα Ρένα Written by Νοε 21, 2015

Να φάει ρόδι το παιδί μου;

Rate this item
(3 votes)

Λοιπόν ποτέ δεν είναι αργά για ν'αρχίσει το παιδί σας να πίνει φρέσκο χυμό ρόδι κάθε μέρα από τον Οκτώβρη μέχρι το Γενάρη που τελειώνουν τα ρόδια... γιατί;...

Το ρόδι θεωρείται από την παράδοση το φρούτο που φέρνει καλοτυχία και αφθονία αγαθών σε κάθε σπίτι.

Τα τελευταία χρόνια δε, έχει προσελκύσει το παγκόσμιο επιστημονικό ενδιαφέρον λόγω των εκπληκτικών θεραπευτικών ιδιοτήτων που έχει λόγω των συστατικών του.

Το ρόδι είναι πλούσιο σε βιταμίνες C, Α, Ε, σίδηρο, κάλιο και αντιοξειδωτικές φυτοχημικές ουσίες όπως οι πολυφαινόλες. Περιέχει επίσης ψηλές ποσότητες φυτικών ινών ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες.

 

Είναι ιδανικός για μικρά παιδιά, ειδικά εάν είναι κρυολογημένα και παρουσιάζουν βήχα και πυρετό.

 

Βοηθάει την πρωινή ναυτία στις εγκύους και συστήνεται ιδιαίτερα μετά από έντονη σωματική άσκηση, σε συνδυασμό με χυμό σταφυλιού.

 

Ο χυμός από φρέσκο ρόδι αυξάνει την αιματική παραγωγή, και μειώνει την καρδιακή επιβάρυνση.

 

Η προωρότητα και διάφορα νεογνικά προβλήματα μπορεί να θέσουν τον εγκέφαλο του μωρού σε κίνδυνο για ορισμένα είδη εγκεφαλικής βλάβης.Μια μελέτη που έγινε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Washington απέδειξε ότι οι μητέρες που έπιναν χυμό ρόδι βοήθησαν το νεογνό να γίνει πιο ανθεκτικό σ'αυτές τις καταστάσεις και ν'αποφύγει τις καταστροφικές συνέπειες της έλλειψης οξυγόνωσης του εγκεφάλου.

 

 

Sugar Πρόταση :Χυμός ρόδι-πορτοκάλι

Είναι εύκολο να το στύψετε, ακόμα κι αν δεν έχετε αποχυμωτή.
Πως; Στύβοντας το όπως και το πορτοκάλι!


2 πορτοκάλια
2 ρόδια

 

 

Για το SugarMama,
Ρένα Στρατήλα

Στρατήλα Ρένα

Latest from Στρατήλα Ρένα

Related items

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…