Print this page
Φυσιολογικός ορός: το «μαγικό» υγρό Φυσιολογικός ορός: το «μαγικό» υγρό
Ρένα Ψωμά Written by Ιαν 18, 2016

Φυσιολογικός ορός: το «μαγικό» υγρό

Rate this item
(4 votes)

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την μαμά μου να μου λέει: «Πάλι συναχώθηκες, Ρένα;».
Αααα, εγώ με το συνάχι είχα πολύ καλές σχέσεις! Αχώριστοι φίλοι όλο το χειμώνα όπως και την άνοιξη λόγω αλλεργικής ρινίτιδας... Όσο για την γκρίνια της μαμάς μου δεν λέγεται...


Και να ’μαστε εδώ, 25 χρόνια σχεδόν μετά, να βλέπω στην κόρη μου... τον εαυτό μου! Η Εύη μου από βρεφάκι το μόνο που την ταλαιπωρεί είναι το συνάχι. Συνήθως το βράδυ ξυπνάει μέσα στη νύχτα με μπουκωμένη μύτη και έντονο κλάμα αφού δεν μπορεί να αναπνεύσει και δυσκολεύεται να ξανακοιμηθεί!

Έτσι καταλαβαίνω ότι αρρώστησε... Και τι κάνεις σε αυτήν την περίπτωση; Παίρνεις τηλέφωνο τον γιατρό!! Το μόνο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι φυσιολογικός ορός, ήταν η απάντησή του.. Έτσι, εγώ και το Clinofar γίναμε ένα...!

Τον πρώτο καιρό τα πράγματα ήταν πιο εύκολα. Σαν μωράκι η Εύη δεχόταν σχετικά εύκολα τον φυσιολογικό ορό . Είχα φυσικά σαν σύμμαχο και τον ρινικό αποφρακτήρα και έτσι το συνάχι βρήκε τον δάσκαλό του!
Όσο περνούσε, ωστόσο, ο καιρός η αντίδρασή της γινόταν όλο και πιο έντονη.

 

Μα πως να κάνεις το παιδί, να σταματήσει να φοβάται αυτή την τόσο απαραίτητη για τη φροντίδα του, αμπούλα;

 

Και τότε βρήκα την λύση.. Δύο λέξεις. Δημιουργικό παιχνίδι! Μα, ναι! Αυτή είναι τελικά η προσέγγιση! Να παίξεις μαζί της, για να απομυθοποιηθεί στα βρεφικά ματάκια. Να την αποσυνδέσεις για λίγο από την αυστηρή χρήση της. Ξαφνικά η αμπούλα έγινε αεροπλανάκι, ένα αλλιώτικο κουκλοθέατρο και γέμισε το τσαντάκι του γιατρού!! Μετά από λίγα δευτερόλεπτα η Εύη χαμογέλασε, άπλωσε το χεράκι της για να παίξει κι εκείνη κι έτσι έγινε. Δυο λεπτά μετά της είχα βάλει το φυσιολογικό ορό, χωρίς να προλάβει να το καταλάβει.

1

 

Με όλα αυτά τα παιχνίδια, το παιδί μου χαλάρωσε! Μα γιατί δεν το είχα σκεφτεί νωρίτερα; Δεν ξεκινά πια η γκρίνια μόλις με δει να κρατάω αμπούλες με φυσιολογικό ορό.
Σήμερα η μικρή μου είναι 4,5 χρονών. Εδώ και τέσσερα χρόνια με το που θα πάει στο σχολείο γυρνάει με μύξα. Ναι, ναι αυτή τη γνωστή καταρροή, ξέρετε. Όχι την «αρρωστιάρικη» αλλά του σχολείου.

Καθημερινά χρησιμοποιούμε φυσιολογικό ορό!

Έχω λοιπόν χρησιμοποιήσει πάρα πολύ Clinofar. Χάρη σε αυτό το απλό και «μαγικό» υγρό, οι γονείς καταφέρνουμε σε πολλές περιπτώσεις, να αποφύγουμε την ανάγκη φαρμακευτικής αγωγής και την ταλαιπωρία των μικρών μας.

 

Η συμβουλή μου;
Απλά εφοδιαστείτε με φυσιολογικό ορό και το πρόβλημα θα λυθεί στην στιγμή.

2

Ρένα Ψωμά

Latest from Ρένα Ψωμά

Related items

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…