Print this page
Στρατήλα Ρένα Written by Ιουλ 01, 2020

Γεμιστά και η θρεπτική τους αξία

Rate this item
(1 Vote)

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά του καλοκαιριού, για μικρούς και μεγάλους

τα γεμιστά είναι ένα πιάτο με υψηλή θρεπτική αξία πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.
H ντομάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, βιταμίνη B6, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο και φυλλικό οξύ. Έχει αντιοξειδωτικές και αντικαρκινικές ιδιότητες .Πλούσια σε βιταμίνη C, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού μας και σε λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό με ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες!

Η πιπεριά είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνες C και A , που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλουν στην καλή κυκλοφορία του αίματος. Γενικότερα, οι πιπεριές όλων των χρωμάτων είναι πλούσιες σε φυλλικό οξύ, βιταμίνη Α, C, λυκοπένιο, καθώς και καροτενοειδή.

Το Ρύζι , επιλέγοντας κυρίως το καστανό, είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, απαραίτητες για την καλή λειτουργία του πεπτικού και τη μείωση της χοληστερόλης. Επίσης, ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Το ρύζι είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, σε κάλιο ,ηλεκτρολύτης απαραίτητος για το ισοζύγιο των υγρών στον οργανισμό, σε μαγνήσιο, πολύτιμο συστατικό των οστών και των δοντιών, ενώ παράλληλα είναι υπεύθυνο για την ομαλή λειτουργία της καρδιάς, των νεύρων, των μυών και των οστών.

Το ελαιόλαδο έχει μεγάλη θρεπτική και διατροφική αξία επειδή είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά όπως λιποδιαλυτές βιταμίνες και λιπαρά οξέα – ελαϊκό, λινολεϊκό και λινολενικό οξύ (ωμέγα-3 λιπαρά οξέα).. Το ελαιόλαδο είναι φτωχό σε κορεσμένα λιπαρά οξέα συγκριτικά με το βούτυρο και τη μαργαρίνη. Τα κορεσμένα του λίπη αποτελούν το 15%. Επίσης στο λάδι περιέχονται και πολύ σημαντικές βιταμίνες (βιταμίνη A, D, E, K ), με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Καλή όρεξη λοιπόν και καλή σας απόλαυση!!!

Στρατήλα Ρένα

Latest from Στρατήλα Ρένα

Related items

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…