Print this page
Τα δοκιμάσατε; Το πιο Mini πρωινό για το σχολείο! Τα δοκιμάσατε; Το πιο Mini πρωινό για το σχολείο!
Στρατήλα Ρένα Written by Νοε 30, 2015

Τα δοκιμάσατε; Το πιο Mini πρωινό για το σχολείο!

Rate this item
(2 votes)

Το τι θα πάρει μαζί του το παιδί, κάθε ηλικίας, στο σχολείο, στο ποδόσφαιρο αλλά και σε κάθε δραστηριότητά του είναι βραχνάς για όλες μας. Για το τι θα πρέπει όμως να ετοιμάζω καθημερινά για δεκατιανό, μεσημεριανό και απογευματινό κολατσιό πολλή σκέψη και πολύς λόγος!!

Τα παιδιά βαριούνται εύκολα κι εμείς θέλουμε να τους δώσουμε ένα σωστό διατροφικά κολατσιό που να τους αρέσει και να το φάνε με ευχαρίστηση!! Τι όμως;

Είμαι μητέρα ενός 7χρονου παιδιού, μαθήτριας της δευτέρας τάξης του δημοτικού. Δεν θέλω να τρέφεται με προϊόντα κυλικείου, τα πατατάκια, τα μπισκότα και τα κρουασάν δεν είναι ό, τι καλύτερο... Πάνω κάτω όλες μας γνωρίζουμε τι είναι υγιεινό και τι όχι. Πολλές φορές προσπάθησα να της δώσω ταπεράκι με διάφορα διαφορετικά δικά μου σκευάσματα αλλά κάθε φορά το μόνο που έβλεπα από τη μικρή ήταν τα μούτρα κατεβασμένα...

 

-Μαμά δεν θέλω πάλι δημητριακά!
 

-Μαμά μην βάζεις μαρμελάδα γιατί στάζει!
 

-Μαμά δεν θέλω αυγό ξανά! Όλοι με κοροϊδεύουν....

 

και η λίστα πάει μακριά!

 

 

Και ο προβληματισμός μου όλο και μεγάλωνε η κόρη μου συνέχεια μου γκρίνιαζε όλο και περισσότερο και μου ζητούσε να της δίνω χρήματα για να παίρνει τυρόπιτες από το κυλικείο. Πάνω στην κουβέντα με 2 ξαδέρφες μου με παιδιά μεγαλύτερα από το δικό μου μού επιβεβαίωσαν αρκετά από αυτά που είχα κι εγώ στο μυαλό μου και μου είπαν το δικό τους νέο «mini μυστικό σνακ» που είναι θρεπτικό, καθώς περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, και ταυτόχρονα χορταστικό.

 

 

Έτσι δοκίμασα τη γαλοπούλα Mini Εν Ελλάδι που έχει και χαμηλά λιπαρά (μιας και προσέχω την διατροφή της, λόγω κιλών). Δε χρειάστηκε παραπάνω από μία δοκιμή για να πείσω τη μικρή μου να φάει ένα θρεπτικό, γρήγορο αλλά και απολαυστικό σνακ, για το οποίο μάλιστα τρελαίνεται!

 

1

 

Τα παιδιά δεν παύουν να εκτιμούν ένα προσεγμένο πιάτο, ενώ χαίρονται πραγματικά όταν τα εκπλήσσουμε ευχάριστα με κάτι που ετοιμάσαμε... Έτσι, τα απαραίτητα σύνεργα στήθηκαν, τα υλικά παρατάχτηκαν στον πάγκο της κουζίνας και το σχέδιο «νόστιμο σνακ για το ταπεράκι του σχολείου» μπήκε σε εφαρμογή..

 

Της βάζω μέσα τυράκι , κριτσίνια και ένα Mini γαλοπουλάκι και είμαστε έτοιμες για το σχολείο. Χωρίς καμία γκρίνια και μόνο με χαμόγελο πάει πια σχολείο γιατί ήξερε ότι κανένας δεν θα την κοροϊδέψει πια!!!

 

Έχω βρει το κόλπο και ακόμα και στο σπίτι, για απογευματινό, για να φάει και λαχανικά κόβω το Mini σε μικρές μπουκίτσες μαζί με αγγουράκι, καροτάκι, πιπεριά και ντοματούλα και τα τρώει πολύ ευχάριστα! Το Mini προσθέτει γεύση στο αδιάφορο λαχανικό αλλά και ενδιαφέρον στα μάτια του παιδιού μου, έτσι το δικό μας πρόβλημα με τα λαχανικά, λύθηκε!!!.

 

Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι το ετοιμάζει και μόνη της όταν πεινάσει! Το ετοιμάζει εύκολα και ο μπαμπάς μας! Υγιεινό, ελαφρύ και γρήγορο!

 

Άντε μανούλες .. απλοποιήστε την ζωή σας.. χωρίς ενοχές και χωρίς περιττά έξοδα! Εποχές δύσκολες, οι γονείς όλα τα «μετράμε» στον οικονομικό τομέα, άρα επαναλαμβάνω και διορθώνω: Υγιεινό, ελαφρύ, γρήγορο και οικονομικό!

 

 

2

 

 

Είναι όμως σημαντικό να αρέσει στο παιδί το σνακ που θα του δώσεις για το σχολείο, αλλιώς πολύ απλά δεν θα το φάει και ή θα μείνει νηστικό ή θα φάει κάτι από αυτά που εσύ σαν μητέρα δε θέλεις να τρώει (τουλάχιστον σε καθημερινή βάση).

Στρατήλα Ρένα

Latest from Στρατήλα Ρένα

Related items

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…