Ανθολόγια για παιδιά Δημοτικού Ανθολόγια για παιδιά Δημοτικού
Γιώτα Κοτσαύτη Written by Σεπ 23, 2014

Ανθολόγια για παιδιά Δημοτικού

 

Σεπτέμβρης! Μύρισε χώμα νοτισμένο, μύρισε σχολείο!...

Η πρότασή μου γι’ αυτόν τον μήνα έχει διάθεση νοσταλγική…

Όσοι ανήκετε στη γενιά των 30+ θα με καταλάβετε…

 

Τρία ανθολόγια, από τα μαθητικά μας χρόνια, θα φιλοξενηθούν στη συντροφιά μας τον Σεπτέμβρη. Τον μήνα των πολύχρωμων φύλλων, των νέων αποφάσεων, της επιστροφής στα θρανία.

Τρεις χορταστικοί τόμοι γεμάτοι από αγαπημένα ποιήματα, παραμύθια, γλωσσοδέτες, αινίγματα κλπ. Βιβλία που πριν πολλά χρόνια διέθετε αποκλειστικά ο ΟΕΔΒ σε όλα τα παιδιά του δημοτικού και αποτέλεσαν σχολικά εγχειρίδια για γενιές και γενιές μαθητών. Σήμερα θα τα βρείτε στα βιβλιοπωλεία, επανατυπωμένα από τις εκδόσεις Καλοκάθη.

Ο πρώτος τόμος είναι αφιερωμένος στον Ζαχαρία Παπαντωνίου. Σύντομες ιστορίες, ποιήματα, προσευχές διαλεγμένα ένα προς ένα για τα παιδιά των δύο πρώτων τάξεων του δημοτικού. «Ακριβώς όπως διαλέγεις κι εσύ λουλούδια από τον κήπο και φτιάχνεις μια ανθοδέσμη».

Ο δεύτερος τόμος, στη μνήμη του Γρηγόριου Ξενόπουλου, αποτελείται από «πεζά, διηγήματα και παραμύθια» αλλά και «έμμετρα, δηλαδή ποιήματα και τραγούδια». Γραμμένα από γνωστούς συγγραφείς, άλλα πολλά και από την λαϊκή μας παράδοση, που διασώθηκαν από στόμα σε στόμα στο πέρασμα του χρόνου. Για τα παιδιά της τρίτης και τετάρτης τάξης.

Ο τρίτος τόμος, για τις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού, αφιερώνεται στην Πηνελόπη Δέλτα. Τα κείμενα είναι λίγο πιο «δύσκολα», σίγουρα όμως επίσης επιλεγμένα με προσοχή, καλογραμμένα και αξιόλογα.

Μ’ αυτά τα τρία, λοιπόν, σπουδαία βιβλία, θέλω να ευχηθώ σε όλους τους μαθητές, σε όλους τους γονείς, σε όλους τους εκπαιδευτικούς καλό φθινόπωρο, ευλογημένη και δημιουργική χρονιά. Κι ας δώσουμε από το Σεπτέμβρη λίγη περισσότερη έμφαση στη λογοτεχνία… Μόνο καλό μπορεί να μας κάνει!

Για το SugarMama,

με αγάπη από τη Φλώρινα,

Γιώτα Κοτσαύτη.

Tagged under

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…