Print this page
Το αβγό που θαύμαζε τον εαυτό του Το αβγό που θαύμαζε τον εαυτό του
Μάρη Ταλλά Written by Νοε 08, 2014

Το αβγό που θαύμαζε τον εαυτό του

Rate this item
(5 votes)

Είμαι η Μάρη Ταλλά συνεργάτης και Lifestyle and Fashion Editor του περιοδικού Sugarmama αλλά σήμερα δεν θα σας μιλήσω για fashion and beauty! Σήμερα θα σας μιλήσω σαν συγγραφέας και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την χαρά μου, για την έκδοση του νέου μου βιβλίου.

 

 

Σας παρουσιάζω λοιπόν το νέο μου συγγραφικό έργο με τίτλο «Το αβγό που θαύμαζε τον εαυτό του». Ένα παιδικό παραμύθι σε ψηφιακή μορφή (eBook) που έγραψα και εικονογράφησα η ίδια και διατίθεται δωρεάν στο http://www.easywriter.gr/ Ένα παραμύθι για τα παιδιά των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, που μιλάει για την έπαρση και την αλαζονεία. Δύο λέξεις αρκετά δύσκολες για να μπορέσουν να τις καταλάβουν τα μικρά παιδιά!

 

έπαρση: υπερβολική υπερηφάνεια, μεγάλη ιδέα κάποιου για τον εαυτό του με αποτέλεσμα να φέρεται περιφρονητικά ή υποτιμητικά στους άλλους
αλαζονεία: η υπεροψία

 

Το παραμύθι αυτό προσεγγίζει με πολύ χιούμορ και διασκεδαστικό τρόπο, την συμπεριφορά του υπερόπτη, που θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τους άλλους και τους υποτιμά και φυσικά τα αποτελέσματα αυτής της συμπεριφοράς.

 

Περίληψη
Μέσα στο δάσος στην άκρη ενός ποταμού, ζει ο Τσακ, ένα όμορφο, λαμπερό αβγό αλλιώτικο από τα άλλα. Έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του, θέλει όλοι να τον θαυμάζουν και υποτιμά τους άλλους. Μέσα από την μικρή του περιπέτεια βλέπει τα λάθη του και μαθαίνει τι πραγματικά προκαλεί θαυμασμό.

 

Μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή PDF (με μέγεθος αρχείου 2,10 ΜΒ) από το Βιβλιοπωλείο των Συγγραφέων
http://www.easywriter.gr/ebooks/item/252 (θα κατέβει με το όνομα ebook252)
η εγγραφή και το κατέβασμα του βιβλίου είναι δωρεάν

 

Να επισημάνω εδώ, ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να γράψεις ένα παιδικό παραμύθι! Το παραμύθι είναι ένα από τα δυσκολότερα είδη της λογοτεχνίας εξαιτίας του αναγνωστικού του κοινού, πρώτα απευθύνεται στα παιδιά και μετά στους μεγάλους. Θέλει να είναι γραμμένο ανάλογα με την ηλικία που θα απευθύνεται και με τέτοιο τρόπο που να κρατάει το ενδιαφέρον των παιδιών αλλά να έχει να τους διδάξει και κάτι, να τους περνάει ένα καλό μήνυμα. Για να φτάσω λοιπόν σε αυτό το αποτέλεσμα χρειάστηκε πολύ μελέτη και πολύ διάβασμα και φυσικά κάποια εκπαίδευση. Εγώ σαν συγγραφέας παρακολούθησα μία σειρά σεμιναρίων Δημιουργικής Γραφής. Έχω εκδώσει στο παρελθόν άλλο ένα παιδικό παραμύθι «Το ψαράκι που ήθελε να πετάξει» (http://sugarmama.gr/index.php/idees/item/758-neo-paidiko-paramythi-to-psaraki-pou-ithele-na-petaksei) και «Το αβγό που θαύμαζε τον εαυτό του» είναι το δεύτερο συγγραφικό μου έργο σε μία σειρά βιβλίων που στόχο έχουν να φέρουν πάλι την μαγεία των παραμυθιών στην ζωή μας!

Για το Sugar Mama,
Μάρη

Μάρη Ταλλά

Latest from Μάρη Ταλλά

Related items

Image Gallery

Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…