Στρατήλα Ρένα Written by Σεπ 25, 2019

6 Πρωτότυπες Ιδέες για να διακοσμήσεις ένα τοίχο με ύφασμα!

Θέλεις να δώσεις έναν αέρα ανανέωσης στο χώρο σου;

Μήπως ο τοίχος έχει χαλάσει σε μερικά σημεία και θέλεις να τα κρύψεις, χωρίς να χρειαστεί να βάψεις το σπίτι; Ακόμη και αν απλά ψάχνεις ιδέες για διακόσμηση τοίχου, η διακόσμηση τοίχου με ύφασμα μπορεί να σου προσφέρει την καλύτερη λύση. Αρκεί να είναι ανοιχτός/-ή σε νέες ιδέες και προτάσεις, που θα ανατρέψουν το σκηνικό της διακόσμησής σου.

Τα υφάσματα αποτελούν μία οικονομική, αρκετά εύκολη και γρήγορη επιλογή. Στο εμπόριο υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια και χρώματα υφασμάτων, σε διαφορετικές υφές. Πριν διαλέξεις το κατάλληλο για το χώρο σου, θα πρέπει να σκεφτείς πιο χρώμα και σχέδιο θα σου προσφέρει την τέλεια διακόσμηση σπιτιού. Αν αναζητάς ιδέες για το πώς μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου διακόσμηση τοίχου με ύφασμα, αυτό το άρθρο είναι για εσένα!

1. Διακόσμηση τοίχου με ύφασμα σε κορνίζα

Η διακόσμηση τοίχου με ύφασμα σου προσφέρει πολλές δυνατότητες. Μία πολύ καλή λύση για εσένα που λατρεύεις τις κατασκευές, είναι να δημιουργήσεις μερικούς DIY πίνακες με ύφασμα και ξύλινο τελάρο. Η διαδικασία είναι πανεύκολη και θα σου χαρίσει ένα πραγματικά εξαιρετικό αποτέλεσμα, ακόμη και αν δεν έχεις ασχοληθεί ξανά με τις κατασκευές.

Για να δημιουργήσεις τους δικούς σου πίνακες με υφάσματα, θα χρειαστείς μερικά τελάρα ζωγραφικής, ύφασμα και συρραπτικό. Όπως βλέπεις στην φωτογραφία, η διαδικασία έχει ως εξής. Θα πρέπει αρχικά να μετρήσεις και να κόψεις το ύφασμα, αφήνοντας το αντίστοιχο περιθώριο ώστε να γυρίσει από την πίσω μεριά και να το συρράψεις. Ακολούθησε την ίδια διαδικασία σε όλα τα τελάρα και κρέμασέ τα περήφανα, ενισχύοντας τη διακόσμηση τοίχου με ύφασμα.

Προτίμησε να πάρεις διαφορετικά μεγέθη τελάρων ζωγραφικής, ώστε να φτιάξεις μία σύνθεση. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να είναι όλα τα υφάσματα ίδιο σχέδιο. Καλύτερα να κινηθείς στην ίδια χρωματική παλέτα με διαφορετικά σχέδια και μοτίβα.

2. Διακόσμηση τοίχου με ύφασμα χωρίς κορνίζα

Μήπως δεν θέλεις να μπεις στη διαδικασία να δημιουργήσεις πίνακες για τη διακόσμηση τοίχου με ύφασμα. Υπάρχει η λύση και σε αυτή την περίπτωση. Δοκίμασε να κρεμάσεις το ύφασμα που επιθυμείς, χωρίς να βάλεις κάποιο διακοσμητικό τελάρο. Για να πετύχεις σίγουρα το αποτέλεσμα που επιθυμείς σου προτείνουμε να επεξεργαστείς λίγο το ύφασμα πριν το κρεμάσεις. Τι εννοούμε με αυτό; Μπορείς να ράψεις προσεκτικά τις άκρες ώστε να μην φαίνεται ότι έχεις χρησιμοποιήσει ψαλίδι για να το κόψεις. Επιπλέον, ίσως χρειαστεί πάνω και κάτω και τοποθετήσεις μία μικρή ξύλινη βέργα, ώστε να στρώνει όμορφα στον τοίχο σου. Αν ψάχνεις περισσότερες ιδέες για τη διακόσμηση τοίχου σαλονιού, ανακάλυψε: 7 Φανταστικές Ιδέες για να ζωντανέψεις τον τοίχο του σαλονιού σου!.

3. Διακόσμηση τοίχου με ύφασμα κρεμαστό

Αν δεν το έχεις και τόσο με τις κατασκευές και αυτή η λύση θα σου προσφέρει τα αποτελέσματα που θέλεις. Στο εμπόριο θα βρεις πολλές επιλογές από κρεμαστά υφάσματα τοίχου που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι χειροποίητα. Η λύση αυτή αποτελεί εξαιρετική επιλογή και για τα εξοχικά σπίτια κοντά στη θάλασσα. Επιπλέον, μπορεί να βελτιώσει και τη ρουστίκ διακόσμηση των παραδοσιακών ή σύγχρονων σπιτιών στο βουνό. Όπου και αν επιλέξεις να το τοποθετήσεις, θα αποκτήσεις τη διαφορετική νότα ανανέωσης στο χώρο σου.

4. Διακόσμηση τοίχου με ύφασμα για το προσκέφαλο το κρεβατιού

Αν είσαι λάτρης των παραδοσιακών σπιτιών και παράλληλα θέλεις να δώσεις μία πιο σύγχρονη νότα στη διακόσμηση, θα λατρέψεις αυτή την ιδέα. Είναι αρκετά απλή, καθώς τα μόνα που χρειάζεσαι είναι το ύφασμα, ένα ξύλο για να το κρεμάσεις και λιγο σχοινί. Προτίμησε το ξύλο να είναι στρογγυλό και να δίνει την αίσθηση της κύλισης. Για να στερεώσεις το ύφασμα πάνω στο ξύλο, χρησιμοποίησε λίγο συρραπτικό.

Μερικές φορές είναι ωραίο να δίνουμε περισσότερο χρώμα στο δωμάτιό μας. Γι΄ αυτό, μην φοβηθείς να προσθέσεις αρκετό. Ειδικά αν θέλεις να δώσεις ένα boho στυλ στη διακόσμηση αυτή η ιδέα είναι για εσένα. Από την άλλη μεριά, αν πιστεύεις ότι τα έντονα χρώματα δεν σε εκφράζουν τόσο στη διακόσμηση τοίχου με ύφασμα, σου προτείνουμε να κινηθείς σε άλλες αποχρώσεις. Μπορείς να επιλέξεις μία πιο “ήσυχη” χρωματική παλέτα όπως είναι οι αποχρώσεις του γκρι ή να κινηθεί σε παστέλ χρώματα. Εμπνεύσου από τη φωτογραφία που ακολουθεί.

10 απόλυτα χαλαρωτικοί συνδυασμοί χρωμάτων για την κρεβατοκάμαρα σου!

5. Διακόσμηση τοίχου με ύφασμα και κουρτινόξυλο

Αυτή η ιδέα για διακόσμηση τοίχου με ύφασμα έρχεται να ανατρέψει όλα όσα ξέραμε για τη χρήση των κουρτινόξυλων. Πλέον, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείς κουρτινόξυλα μόνο πάνω από τα παράθυρα και τις μπαλκονόπορτες. Επιπλέον, με αυτή την ιδέα μπορείς να χρησιμοποιήσεις επιτέλους εκείνα τα μεγάλα κεντητά που σου είχε κεντήσει η γιαγιά σου, για να στολίζεις το τραπεζάκι του σαλονιού. Φυσικά, αν δεν έχεις έτοιμα, μπορείς να ασχοληθείς και με αυτό.

Για την διακόσμηση τοίχου με ύφασμα και κουρτινόξυλο θα χρειαστείς τα εξής. Ένα όμορφο κουρτινόξυλο, που θα ταιριάζει με τα υπόλοιπα στο χώρο, αλλά θα κάνει μια μικρή αντίθεση. Επιπλέον, θα χρειαστείς σίγουρα ένα κέντημα με διάφορα σχέδια και μοτίβα.

6. Διακόσμηση τοίχου με σεμεδάκια

Όσο και αν ήθελες να τα βγάλεις από τη διακόσμηση του σπιτιού σου τα τελευταία χρόνια, τόσο θα παρακαλάς να τα ξαναβάλεις. Η τάση στη διακόσμηση τοίχου με ύφασμα ορίζει τα σεμεδάκια στους τοίχους και όχι στο τραπέζι ή το κομοδίνο. Μπορεί εξ αρχής να σου φαίνεται περίεργο, αλλά με αν το καλοσκεφτείς μπορεί να ταιριάξει στη διακόσμησή σου. Ειδικά αν είσαι λάτρης του ρουστίκ στυλ διακόσμησης, αυτή η ιδέα θα το απογειώσει. Τα μόνα που θα χρειαστείς είναι ξύλινα τελάρα πλεξίματος και τα πολυαγαπημένα σεμεδάκια της γιαγιάς.

Additional Info

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…