Κλείνουν τα σχολεία! Κλειστά τα σχολεία και τα παιδιά στο σπίτι!
Στρατήλα Ρένα Written by Δεκ 22, 2016

Κλείνουν τα σχολεία!

Κλειστά τα σχολεία και τα παιδιά στο σπίτι! - Προτάσεις για να μην πελαγώσετε!

Για τα περισσότερα παιδιά η σημερινή ημέρα είναι η τελευταία στο σχολείο ή στον παιδικό σταθμό, ενόψει των γιορτών. Για τους περισσότερους γονείς όμως, ο προβληματισμός είναι μεγάλος: πώς απασχολούμε τα παιδιά για τις επόμενες ημέρες;

Για όσους τυχερούς θα φύγουν αυτές τις γιορτές, το θέμα έχει λυθεί. Για όσους, όμως, θα μείνουν σπίτι και για όσους δουλεύουν αυτές τις ημέρες, η κατάσταση δεν είναι τόσο εύκολη. Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε το σθένος και τη δύναμη να παίζουμε συνέχεια μαζί με τα παιδιά μας. Ούτε όμως, θέλουμε να περνούν ώρες αμέτρητες μπροστά στην τηλεόραση, βλέποντας ανεξέλεγκτα όλα τα, αμφιβόλου ποιότητας, προγράμματα και – κυρίως – τις διαφημίσεις.

Τι κάνουμε όμως;

Παραθέτουμε μερικές ιδέες και προτάσεις για να κυλήσουν ευχάριστα και... ειρηνικά αυτές οι ημέρες, σε κλίμα γιορτινό και Χριστουγεννιάτικο!

ΕΠΙΙΣΤΡΑΤΕΥΣΤΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Οι γιαγιάδες και οι παππούδες που παραπονιούνται ότι δεν βλέπουν συχνά τα εγγονάκια τους, η ξαδέρφη που έχει παιδιά στην ίδια ηλικία, τα μεγαλύτερα ξαδέρφια των παιδιών που υπεραγαπάνε.... όλοι μπορεί να φανούν χρήσιμοι αυτές τις ημέρες! Δεν χωράνε εγωισμοί. Οργανωθείτε, κάντε πρόγραμμα ανά ημέρα και φροντίστε να το παρουσιάσετε σαν την πιο δελεαστική γιορταστική ασχολία με τα παιδιά σας. Βρείτε τον κατάλληλο τρόπο να τους δώσετε κατευθυντήριες γραμμές – όπως όχι τηλεόραση, όχι πολλά γλυκά, κλπ.- αλλά να έχετε υπόψη σας ότι δεν θα μπορείτε να ελέγξετε τα πάντα. Στο κάτω, κάτω, γιορτές είναι. Ας το ρίξουνε και λίγο έξω!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Εάν δεν έχετε δικτυωθεί ακόμη με άλλους γονείς από τον παιδικό σταθμό, το σχολείο ή ακόμη και το πάρκο της γειτονιάς... καλό είναι να αρχίσετε άμεσα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο χρήσιμο από το να βρείτε μία άλλη μαμά που να ταιριάζετε για παρέα, τόσο εσείς όσο και τα παιδιά σας. Μία μαμά που να αισθάνεστε άνετα να αφήσετε τα παιδιά σας, για μερικές ώρες. Θα μπορούσατε ακόμη και να μοιράσετε πρωινά και απογεύματα κατά τη διάρκεια των γιορτών.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ

Δεν υπάρχει τίποτα πιο διασκεδαστικό για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας από το να μιμούνται τους γονείς. Διασκεδάζουν αφάνταστα όταν μαγειρεύουν μαζί σας, όταν σας βοηθούν να στρώσετε τα κρεβάτια, ακόμη και στο σκούπισμα. Βεβαίως οι δουλειές δεν θα γίνουν ούτε τόσο γρήγορα, ούτε τόσο καλά. Θα γίνουν όμως, και θα σας δώσουν την ευκαιρία για ορισμένες ευχάριστες οικογενειακές στιγμές. Φτιάξτε μαζί κουλουράκια, δώστε τους να ανακατεύουν το φαγητό και αφήστε τα να στρώσουν το τραπέζι.

ΣΙΝΕΜΑ

Οι επιλογές πολλές και απολύτως διασκεδαστικές για μικρούς και μεγάλους. Παραστάσεις υπάρχουν ακόμη και τις πρωινές ώρες, τις καθημερινές. Από την Εποχή των Παγετώνων 5, μέχρι το Μεγάλο Ταξίδι της Ζαράφα, το Brave και τους Πέντε Θρύλους. Αναψυκτικά, Pop Corn και χανόμαστε στη μαγεία της μεγάλης οθόνης! Είπαμε... γιορτές είναι, μπορούμε να το ρίξουμε λίγο έξω!

ΘΕΑΤΡΟ

«Λάχανα και Χάχανα», «Αίσωπος, κάτι θέλει να μας πει», «Τρελαντώνης», «Μικρή Γοργόνα», «Η υπέροχη αγκαλιά της μαμάς μου», «Η μικρή μας πόλη», «Η μικρή μπότα του Άη Βασίλη» και «Το Χριστουγεννιάτικο όνειρο» είναι μερικές μόνο από τις αμέτρητες ποιοτικές επιλογές. Και το θέατρο είναι πάντα εγγυημένη δραστηριότητα για τα παιδιά.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΩΝ

Μπορεί να μην υπάρχει η ποικιλία και η χλιδή των προηγούμενων χρόνων, αλλά στις περισσότερες κεντρικές πλατείες των δήμων έχουν Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις. Σε ορισμένες, μάλιστα, υπάρχουν και παγοδρόμια. Εδώ θα βρείτε το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων. Υπάρχουν όμως, και άλλες δυνατότητες όπως το Santa Claus Kingdom ή το Santa Claus Airways στα Αηδονάκια. Ακόμη, το Μουσείο της Ακρόπολης, το Μουσείο Συναισθημάτων, το Σχολείο Παιχνιδιού και πολλοί άλλοι, έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους πολλές ενδιαφέρουσες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για παιδιά. Πλήρη λίστα θα βρείτε εδώ.

ΠΑΙΔΙΚΑ DVD

Για την τηλεόραση, η άποψή μας είναι γνωστή, κυρίως επειδή είναι γνωστός ο αντίκτυπος των διαφημίσεων στα παιδιά. Για τα DVD όμως, έχουμε διαφορετική εικόνα. Υπάρχουν πολυάριθμες ταινίες, άλλες μαγικές, άλλες εκπαιδευτικές, άλλες απλώς διασκεδαστικές. Η κατάσταση είναι σαφώς πιο ελεγχόμενη και πάντα ισχύει το ρητό... παν μέτρον άριστον, γιατί, ως γνωστόν, εάν τα παιδιά κάθονται πολλές ώρες καθημερινά μπροστά από μία οθόνη αποκτούν και πρόβλημα συγκέντρωσης. Επίσης, στο Internet κυκλοφορούν πολλά ενδιαφέροντα videos για παιδιά. Ορισμένα εξ αυτών μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

Τι πιο διασκεδαστικό για όλη την οικογένεια; Ακόμη και για παιδιά προσχολικής ηλικίας οι επιλογές είναι πολλές. Από το ντόμινο και το μαθαίνουμε τα επαγγέλματα, τους αριθμούς, κλπ., μέχρι πιο απαιτητικά παζλ ή επιλογές όπως της Haba, της Hasbro και της Mattel που υπόσχονται πολύ γέλιο.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΕΦΕΥΡΕΤΙΚΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ...

Δεν χρειάζεται να παίζετε εσείς συνέχεια μαζί με τα παιδιά. Έχετε και δουλειές να κάνετε. Τα παιδιά όμως, πολλές φορές χρειάζονται καθοδήγηση προκειμένου να μην καταλήξουν στην εύκολη λύση της τηλεόρασης. Ακόμη και εάν βρίσκονται με τους παππούδες και τις γιαγιάδες, κάποιες κατευθυντήριες γραμμές είναι πάντα απαραίτητες.

Έτσι, μπορείτε να τους προτείνετε να τραγουδήσουν, να χορέψουν, να παίξουν θέατρο (η ντουλάπα των γονιών προσφέρετε για πολλές παιδικές συγκινήσεις) ή να παίξετε τα επαγγέλματα. Να κάνετε γκριμάτσες στον καθρέφτη για να παίξετε τα συναισθήματα (δείτε εδώ τα οφέλη από αυτό το παιχνίδι), κρύψτε το θησαυρό, παίξτε bowling με άδεια πλαστικά μπουκάλια ή ακόμη και το παιχνίδι των 20 ερωτήσεων. Περισσότερες ιδέες για παιχνίδια στο σπίτι θα βρείτε εδώ.

Καλές γιορτές!

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…