Μυκητίαση θηλής Μυκητίαση θηλής
Στρατήλα Ρένα Written by Αυγ 05, 2015

Μυκητίαση θηλής

Μυκητίαση είναι μια λοίμωξη του δέρματος που προκαλείται από μύκητες. Αύξηση του πληθυσμού του ζυμομύκητα Candida πέραν των φυσιολογικών ορίων .

 

Ο Candida είναι γένος ζυμομύκητα. Συχνά παρουσιάζεται όταν το δέρμα διατηρείται υγρό ή ζεστό.
Το κύριο πρόβλημα στις θηλάζουσες γυναίκες είναι ότι με το βρέξιμο και την ξηρότητα και τη συνεχή υγρασία και ζέστη από το μωρό που θηλάζει, το δέρμα της θηλής τείνει να ξηραίνεται. Αυτό οδηγεί σε έκζεμα με άνοιγμα και επώδυνο ράγισμα των θηλών.

Συμπτώματα

Στη μητέρα:

Πόνος κατά τη διάρκεια του θηλασμού ή αμέσως μετά το θηλασμό, έντονος και καυστικός και στις δύο θηλές καθώς το βρέφος μεταφέρει τη λοίμωξη από τη μια θηλή στην άλλη , η θηλή εμφανίζει μόνιμη απώλεια χρώματος (ροζ εμφάνιση)μπορεί να είναι ελαφρά πρησμένη με λαμπερή εμφάνιση ή και να υπάρχει ήπια ερυθρότητα γύρω από τη θηλαία άλω.
Κνησμός στη θηλή, την άλω και το στήθος.

Στο βρέφος:

Άσπρες πλάκες στα χείλη, τη γλώσσα, τον ουρανίσκο και τις άλλες επιφάνειες της στοματικής κοιλότητας και των ούλων.
Περιπρωκτική περιοχή με πολύ έντονο κόκκινο χρώμα .

Θεραπεία

Με αλοιφή κορτιζόνης που χορηγείται από γιατρό.Μαζί με τις συγκεκριμένες αντιμυκητιασικές κρέμες για να αντιμετωπιστεί το εξάνθημα.Ισως κατά το διάστημα αυτό θα πρέπει να βγάζετε το γάλα με το χέρι ή αντλία και μπορείτε να ταίζετε το μωρό με το μπιμπερό ή άλλο κατάλληλο τρόπο.

Καλή υγιεινή των χεριών.
Καλό πλύσιμο των στηθόδεσμων και των ενδυμάτων που έρχονται σε επαφή με τη θηλή και το στήθος στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, καλό στέγνωμα τους στον ήλιο και σιδέρωμα.
Καλό πλύσιμο και αποστείρωση των εξαρτημάτων της αντλίας μητρικού γάλακτος.

Καλό πλύσιμο των χεριών μετά από κάθε αλλαγή πάνας.

Πρέπει να αποφεύγετε το σαπούνι .

Αλλάζετε συχνά τις βάτες του στήθους και να αποφεύγετε βάτες που έχουν πλαστικό υπόστρωμα.

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…