Joanna Dre Written by Ιουν 25, 2018

Τα οφέλη της ιππασίας για μικρούς και μεγάλους

Η σχέση μεταξύ αλόγου και ανθρώπου είναι μοναδική. Ένα παιδί μπορεί να έχει την πρώτη του επαφή με το άλογο από πολύ μικρό και από τα έξι, εφτά του χρόνια μπορεί να ξεκινήσει κανονικά να ιππεύει.


Η πρώτη ενέργεια που γίνεται είναι να γνωριστεί το ζώο με τον ιππέα. Να το πλησιάσει, να το χαϊδέψει και ύστερα από προσέγγιση των ιδιοκτητών ξεκινά η φροντίδα του με ειδικές βούρτσες και ξύστρες ώστε να πέσουν οι αδύναμες τρίχες και να καθαρίσει από σκόνες και ότι άλλο έχει καθίσει στο σώμα του ώστε όταν θα μπει η σέλα και το βάρος του ανθρώπου να μην τρίβεται και το πονάει. Το παιδί φοράει το καπέλο ιππασίας. Ύστερα σελώνεται το άλογο και με την καθοδήγηση των υπευθύνων και με τις εντολές τους τις οποίες αν ακούσει δεν έχει να φοβάται τίποτα κανένας, αν και δεν παύει να είναι ένα ζώο το οποίο δε ξέρουμε αν τρομάξει πως θα αντιδράσει έτσι θα πρέπει να καθόμαστε πάνω του σωστά. Αφού ανέβηκε και ενώ το κρατάνε με σκοινί κάνει την πρώτη του χαλαρή βόλτα. Μπορούν και οι γονείς να είναι δίπλα για να νιώθει το παιδί μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια.

Το παιδί σιγά σιγά εξοικειώνεται με το ζώο και αποκτούν μια σχέση εμπιστοσύνης και συνεργασίας όταν του δίνει σταθερές και καθαρές εντολές και εκείνο ανταποκρίνεται.
Πρέπει να του μιλάει στην πορεία, να του λέει μπράβο και να το χαϊδεύει. Καταλαβαίνει το άλογο και αισθάνεται τον άνθρωπο πότε πάει ύπουλα πίσω του και είναι σε ετοιμότητα να κλοτσήσει γιατί φοβάται και πότε το αγαπάνε.

Ο άνθρωπος αισθάνεται μια ελευθερία πάνω στο άλογο, ξεχνάει τα προβλήματα του και μειώνεται το στρες. Νιώθει κυριαρχία, αυτοπεποίθηση, μαθαίνει να έχει υπομονή, πειθαρχεία και κάνει και πολύ καλό στο σώμα.

Επίσης υπάρχει και ιππασία για άτομα με ειδικές ανάγκες η οποία ονομάζεται θεραπευτική όπου τα άτομα αυτά ιππεύουν χωρίς σέλα και όταν το άλογο περπατά ο βηματισμός του μεταφέρεται στο σώμα του ιππέα και νιώθει πιο κοντά με το ζώο.

Έχει πολλά οφέλη όπως στο να βελτιωθούν οι ικανότητές του, να κοινωνικοποιηθεί και να του φτιάχνει την ψυχολογία επειδή μπορεί και αυτός να κάνει κάτι πρωτότυπο και τους είναι μια πιο ευχάριστη διαδικασία αποκατάστασης από οποιαδήποτε άλλη.
Δοκιμάστε κάτι ωραίο και ξεχωριστό και σίγουρα θα σας αποζημιώσει η ιδέα αυτή. Έχετε να κερδίσετε πολλά και απευθύνεται σε όλους αρκεί να μην υπάρχει φόβος. Και μην ξεχάσετε όταν νιώσετε έτοιμοι για ένα βήμα παραπέρα μια βόλτα στην παραλία ή στο βουνό με το άλογο θα σας μείνει μια αξέχαστη εμπειρία.

Για το sugarmama,

Γιάννα Ντρε

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...
cache/resized/50533582e2fe1837311d2d499bea65c0.jpg
Παιχνίδια & Printable

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…