Joanna Dre Written by Μαρ 22, 2019

Τιμωρία ή συνέπειες;

Όταν τα παιδιά κάνουν κάποια ζημιά ή κάτι κακό θα πρέπει να τους το επισημαίνουμε ώστε να μην ξαναγίνει.

Αν όμως δεν έχει γίνει αυτό κατανοητό στο παιδί και το ξανακάνει θα πρέπει να τιμωρηθεί.

Η τιμωρία είναι η κύρια μέθοδος διαπαιδαγώγησης από παλιά. Το πρόβλημα όμως είναι ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν τώρα δεν είναι ίδια με τα παιδιά παλιά. Η τιμωρία όμως, ως αποτέλεσμα να έχει πάψει να είναι χρήσιμη.


Χωρίς όμως να χρησιμοποιούμε τη λέξη ¨τιμωρία¨ καθώς θα του ακουστεί άσχημα και δε χρειάζεται να το πάρει ως φόβο αλλά ως μια διαδικασία για να αναλογιστεί τα λάθη του και να μην τα ξανακάνει.
Καθόμαστε στα γόνατα μπροστά του σα να είμαστε ίσος προς ίσος και του μιλάμε, του εξηγούμε αυτό που έκανε και τις συνέπειες. Εν συνεχεία θα πρέπει να το βάλουμε να καθίσει σε μια γωνιά του σπιτιού που θα έχουμε καθορίσει ως γωνιά σκέψης όπου θα πηγαίνει κάθε φορά που κάνει κάτι να σκέφτεται την πράξη του για λίγη ώρα και όταν νιώσει έτοιμο, ότι κατάλαβε και δε θα το ξανακάνει να σηκωθεί από κει και αν δούμε ότι δεν καταλαβαίνει με τίποτα ας το αφήσουμε για περισσότερη ώρα.
Αν δεν πιάσει αυτό την επόμενη που θα κάνει κάτι θα πρέπει να του απαγορέψουμε ένα πράγμα από αυτά που του αρέσουν να κάνει ή αν κάπου θέλει να πάμε δε θα το επιτρέψουμε αν συνεχίσει να μην υπακούει.

Για το SugarMama,
Γιάννα Ντρε

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…