Για να μείνουν τα Χριστούγεννα αξέχαστα...

Δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν αγαπούν τις διακοπές των Χριστουγέννων.

 

Όλοι τις περιμένουν με λαχτάρα! Μετρούν τις μέρες, τα λεπτά για να έρθουν αυτές. Τί όμως προτιμούν τα παιδιά και πώς θα αποκτήσουν ξεχωριστό νόημα οι μέρες στις οποίες το σχολείο δεν υπάρχει στην καθημερινότητά τους; Πώς θα έρθετε κοντά στα παιδιά σας περνώντας ποιοτικό χρόνο και παράλληλα δείχνοντάς τους πως υπάρχουν πολλοί τρόποι να αξιοποιήσουν τις ώρες τους πέρα από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια; Ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς γονείς, καθώς ο χειμώνας δε βοηθά το παιχνίδι σε εξωτερικούς χώρους.
Πρέπει λοιπόν να αναζητήσετε τρόπους για να περάσετε με το παιδί σας δημιουργικά κι όμορφα τα Χριστούγεννα. Φτιάξτε όλοι μαζί σπιτικά κουλουράκια και στολίστε τα παρέα με διάφορα γλάσσο και ζαχαρωτά. Πλάστε τα δικά σας μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες για να μυρίσει το σπίτι σας Χριστούγεννα και σπιτική στοργή. Είναι ένας ωραίος τρόπος να τους διδάξετε την παράδοση.
Μπορείτε να μάθετε στα παιδιά τα παιχνίδια που παίζατε εσείς μικροί, όπως το κρυφτό, το κουτσό, το λάστιχο η ακόμη τυφλόμυγα και να παίξετε παρέα! Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μαζί διάφορα υγιεινά snack, όπως σπιτικά πατατάκια, ποπ κορν και να τα απολαύσετε παρέα στο σαλόνι του σπιτιού σας βλέποντας Χριστουγεννιάτικες ταινίες ή διαβάζοντας Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες. Μια ωραία σκέψη είναι να καλέσετε και τους φίλους των παιδιών. Σίγουρα θα αποκτήσει κι άλλο νόημα το πικ νικ σας! Μπορούν να κοιμηθούν στο σπίτι σας. Πιτζάμα πάρτυ!!!! Κι έτσι να βρείτε την ευκαιρία να βγείτε κι εσείς μόνη με το σύντροφο ή τους φίλους σας, αφήνοντας στα παιδιά σας, για λίγες ώρες, χώρο να εκφραστούν ελεύθερα!
Φτιάξε μαζί τους ζωγραφιές εμπνευσμένες από το κλίμα των Χριστουγέννων, γράψτε τις δικές σας μικρές ιστορίες, δίνοντάς τους την ευκαιρία να εκφραστούν. Τραγουδήστε μαζί και κάνετε μια χορογραφία την οποία θα τραβήξετε βίντεο. ΄Η οργανώστε το δικό σας τάλεντ σόου!
Αν δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα για ένα μακρινό ταξίδι σε κάποιο χειμερινό προορισμό μπορείτε να προετοιμάσετε όλοι μαζί μια εκδρομή σε κοντινή περιοχή για να έρθουν σε επαφή τα παιδιά με τη φύση, να δουν τα διάφορα είδη φυτών, ζώων όπως τα σπουργίτια, περιστέρια, τα οποία θα ταΐσουν, ώστε να μάθουν πως πρέπει να σέβονται τη φύση στην οποία είναι μέρος, όχι κυρίαρχοι! Ενδιαφέρον θα παρουσίαζε για αυτά και η επίσκεψη σε ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό που σίγουρα θα υπάρχουν κοντά στην περιοχή σας. Θα δείτε από κοντά τον Αϊ-Βασίλη και τα ξωτικά του. Θα φτιάξετε κατασκευές με τη βοήθεια των εθελοντών και θα δοκιμάσετε διάφορες λιχουδιές.
Θα ήταν ωραίο να φτιάξετε μαζί ένα δέμα μέσα στο οποίο θα βάλετε κάποια είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και είδη υγιεινής. Τα παιδιά σας θα μπορούσαν να φτιάξουν ζωγραφιές ή Χριστουγεννιάτικες κατασκευές και αφού διαλέξουν ένα δικό τους αντικείμενο να το τοποθετήσουν στο δέμα. Το πακέτο αυτό μπορείτε να το παραδώσετε μαζί σε κάποιο ίδρυμα ή σε μια οικογένεια που έχει ανάγκη. Διδάξτε στα παιδιά σας την αξία της προσφοράς, της χαράς και τη δύναμη μίας αγκαλιάς.

Μάθετε στα παιδιά σας να είναι υγιείς προσωπικότητες, να σέβονται τον εαυτό τους και τους άλλους. Να χαίρονται να ανακαλύπτουν, να δημιουργούν και να προσφέρουν! Ο

Επιτυχημένος άλλωστε είναι αυτός που αισθάνεται πληρότητα, όχι αυτός που γνωρίζει άριστα Μαθηματικά και Γλώσσα! Εμπρός λοιπόν για αξέχαστες Χριστουγεννιάτικες διακοπές!

Facebook Profile: Kalliope Ouzoun-Andreou
Instagram: @kalliope_ouz

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…