Στρατήλα Ρένα Written by Φεβ 05, 2019

Σκανδιναβικό Στυλ Διακόσμησης

Σκανδιναβικό Στυλ Διακόσμησης: Τι ορίζει & Πώς να το εφαρμόσεις στο Σπίτι!

 

Το Σκανδιναβικό στυλ διακόσμησης αποτελεί μια τάση που πρωτοεμφανίστηκε την δεκαετία του 1950. Βασίζεται στην απλότητα, ενώ προσδίδει ένα άρωμα χαλάρωσης, ειδικά σε μικρούς χώρους. Στους πιο διάσημους σχεδιαστές σκανδιναβικού στυλ συγκαταλέγονται οι Ame Jacobsen, Hans Wegner και Alvar Aalto. Πολλές δημιουργίες των συγκεκριμένων σχεδιαστών παραμένουν δημοφιλείς ακόμη και σήμερα.

Φέτος, το Σκανδιναβικό στυλ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες τάσεις στη διακόσμηση και όχι άδικα! Ποιες είναι οι βασικές αρχές του Σκανδιναβικού στυλ; Πώς να εφαρμόσεις το συγκεκριμένο στυλ στο χώρο σου; Ποιες είναι οι επιλογές σε έπιπλα και χρώματα; Συγκεντρώσαμε απαντήσεις για όλα αυτά τα ερωτήματα και στις παρουσιάζουμε στο άρθρο που ετοιμάσαμε.

Σκανδιναβικό στυλ
Το σκανδιναβικό στυλ πρεσβεύει το αίσθημα της άνεσης και της χαλάρωσης. Αποπνέει ηρεμία, καλαισθησία και ζεστασιά, ενώ μπορεί να ταιριάξει υπέροχα σε μικρούς χώρους που χρειάζονται μονάχα τα απαραίτητα, αλλά και στους μεγάλους.

Βασικές αρχές για το Σκανδιναβικό στυλ
Το σκανδιναβικό στυλ βασίζεται στην απλότητα και τη λειτουργικότητα όλων των χώρων του σπιτιού. Για να πετύχεις το cozy feeling που πρέπει να έχει ο χώρος σου, επίλεξε πολλές διαφορετικές υφές, ανοιχτόχρωμους τοίχους και έπιπλα με χώρους αποθήκευσης.

1. Χρώματα
Τα βασικά χρώματα που κυριαρχούν στο σκανδιναβικό στυλ είναι το άσπρο, το ανοιχτό γκρι, το γαλάζιο, το ανοιχτό μπλε και το ανοιχτό πράσινο.

Για τις αποχρώσεις των τοίχων καλύτερα να επιλέξεις είτε άσπρο, είτε ανοιχτό γκρι. Τα υπόλοιπα χρώματα προσπάθησε να τα εντάξεις στον χώρο χρησιμοποιώντας ριχτάρια, μαξιλάρια ή επιλέγοντας καναπέ σε τέτοιο χρώμα. Για τις κουρτίνες, σου προτείνουμε να κινηθείς σε παλ χρώματα και λευκές αποχρώσεις.

2. Έπιπλα & Δάπεδο
Για το Σκανδιναβικό στυλ τα έπιπλα κινούνται σε παλ αποχρώσεις και λιτές γραμμές. Προσπάθησε να δώσεις στο χώρο μερικές πινελιές από μαύρα ματ αντικείμενα.

Για το δάπεδο προτίμησε ξύλινο πάτωμα και πλαισίωσε τη διακόσμησή σου με περίτεχνα χαλιά.

Διακόσμηση Σπιτιού – Οι Κορυφαίες Τάσεις του 2019!
Βασικά στοιχεία για το Σκανδιναβικό στυλ
1. Τζάκι
Σε αυτό το στυλ διακόσμησης, το τζάκι αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο. Αν σου αρέσει λοιπόν αυτό το στυλ διακόσμησης και θέλεις να το υιοθετήσεις, προτίμησε να τοποθετήσεις στο χώρο σου ένα τζάκι, αν δεν έχεις ήδη. Εξάλλου ένα τζάκι είναι πάντα απαραίτητο στο σπίτι, για να περνάς δίπλα του τα απογεύματα και τα βράδια που θες να χαλαρώσεις, είτε με παρέα, είτε μόνος/-η.

2. Εκμετάλλευση χώρου
Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το Σκανδιναβικό στυλ δεν βασίζεται μόνο στην απλότητα, αλλά και στην λειτουργικότητα του χώρου. Το να διατηρήσεις σε απλές και λιτές γραμμές το χώρο δεν σημαίνει πως δεν θα έχεις στο σπίτι σου όλα τα απαραίτητα που χρειάζεσαι για τις καθημερινές σου ανάγκες. Έτσι, αυτό το στυλ διακόσμησης σου επιτρέπει να έχεις στο σπίτι ραφάκια και έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους. Τοποθέτησε εκεί ότι δεν χρειάζεται να φαίνεται και συμμάζεψε με αυτό τον τρόπο το χώρο του σπιτιού σου. Προσοχή όμως! Απλότητα και πάλι απλότητα!

3. Mix & Match
Ένα ακόμα πολύ βασικό στοιχείο για το σκανδιναβικό στυλ είναι το mix & match πολλών διαφορετικών υφών και υλικών. Μπορείς να εμπλουτίσεις το χώρο με χοντρές γούνινες ή πλεκτές κουβέρτες και μαξιλάρια σε έντονες ή παλ αποχρώσεις.

 

 

 

Additional Info

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…