Στρατήλα Ρένα Written by Απρ 30, 2019

6 Ιδέες Διακόσμησης που θα αγαπήσεις για το Εξοχικό σου στη Θάλασσα!

Όλοι ονειρευόμαστε ένα μικρό παραμυθένιο σπίτι κοντά στη θάλασσα.

Ένα εξοχικό σε βοηθάει να ξεφύγεις από την καθημερινότητα και το στρες. Ειδικά αν έχει κοντά θάλασσα, είναι αυτό που χρειάζεσαι για να ηρεμείς και να γεμίζεις τις μπαταρίες σου τα σαββατοκύριακα. Τα εξοχικά δεν είναι μόνο για τις διακοπές του καλοκαιριού. Αν το εξοχικό σου βρίσκεται κοντά στην περιοχή της μόνιμης κατοικίας σου μπορείς να τα επισκέφτεσαι σε εβδομαδιαία βάση και τον χειμώνα. Βρες λόγους να το επισκέπτεσαι ξανά και ξανά δημιουργώντας την καλύτερη διακόσμηση για το εξοχικό σου.

Η διακόσμηση εξοχικού στη θάλασσα βασίζεται στην απλότητα. Σε αυτό το άρθρο θα βρεις όλα τα tips που πρέπει να γνωρίζεις για να διακοσμήσεις σωστά το εξοχικό σου, για να απολαμβάνεις την κάθε στιγμή όταν το επισκέπτεσαι!

5+1 Ιδέες για να διακοσμήσεις το εξοχικό σου στη θάλασσα σαν επαγγελματίας!

1. Φτιάξε το ιδανικό καθιστικό
Για την διακόσμηση εξοχικού στη θάλασσα υπάρχουν πολλές επιλογές που μπορείς να κάνεις για να δημιουργήσεις το τέλειο καθιστικό. Αρχικά, θα πρέπει να σκεφτείς ποια σημεία του χώρου μπορείς να αξιοποιήσεις για να φτιάξεις την πιο cozy γωνία του σπιτιού. Τα εξοχικά σπίτια συχνά αντιμετωπίζουν το πρόβλημα του χώρου για αυτό θα πρέπει να κάνεις σωστές επιλογές σε διαστάσεις επίπλων και να αξιοποιήσεις κάθε σημείο του σπιτιού.

Πριν πάρεις την απόφαση για το πώς να διαμορφώσεις το χώρο σου, έλεγξε μήπως υπάρχει κάποιος εναλλακτικός χώρος. Αν για παράδειγμα υπάρχει κάποιος ημικυκλικός χώρος με παράθυρα, μπορεί να αξιοποιηθεί για καθιστικό. Αξιοποιώντας τους χώρους του σπιτιού σου, εξασφαλίζεις πως θα μείνει χώρος για να τοποθετήσεις και άλλα σημαντικά έπιπλα, όπως είναι η τραπεζαρία ή ένας μεγαλύτερος πάγκος για την κουζίνα.

Επίλεξε καναπέ σε παλ αποχρώσεις με λιτές γραμμές. Πλαισίωσε τη διακόσμηση με διάφορα μαξιλάρια σε αποχρώσεις του μπλε και του άσπρου, μονόχρωμα ή με γεωμετρικά σχέδια.

Το εξοχικό σου πρέπει είναι ένα μέρος για ξεκούραση και χαλάρωση. Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις φωτεινά χρώματα, σε παστέλ αποχρώσεις. Για τη διακόσμηση εξοχικού στη θάλασσα, επίλεξε χρώματα όπως το γαλάζιο, το τιρκουάζ, το γκρι-γαλάζιο, το θαλασσί, το βεραμάν, το χρώμα της άμμου και το πράσινο. Επίσης, μια πολύ καλή επιλογή είναι και το χρώμα της μέντας που ανήκει φέτος στις κορυφαίες τάσεις διακόσμησης για το 2019.

2. Δώσε έμφαση σε διακοσμητικά με θέμα “θάλασσα”
Για να ολοκληρωθεί η διακόσμηση του εξοχικού σου θα πρέπει να αποδώσεις με κάποιο τρόπο το ναυτικό στυλ. Μπορείς να προσθέσεις στο χώρο σου κάποιο ξύλινο διακοσμητικό καραβάκι και φάρο σε νησιώτικο στυλ. Μια τέτοια προσθήκη θα απογειώσει την διακόσμηση του εξοχικού σου!

Μπορείς να δημιουργήσεις μια σύνθεση με αντικείμενα στον τοίχο. Μια ωραία ιδέα είναι να τοποθετήσεις κάποιο ρολόι σε στυλ ναυτικού σωσίβιου. Επιπλέον, μπορείς να τοποθετήσεις στο χώρο ναυτικά φαναράκια και σεντούκια σε blue navy αποχρώσεις.

Η διακόσμησή μας πρέπει να είναι θεματική και στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε ως θέμα τη θάλασσα. Μην ξεχάσεις να προσθέσεις μια μικρή σύνθεση με κοχύλια. Δεν μπορεί με τίποτα να λείπει από τη διακόσμηση εξοχικού στη θάλασσα ένα όμορφο πιατάκι με τα κοχύλια που έχεις μαζέψει από την παραλία. Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και διακοσμητικά βότσαλα, με τον ίδιο τρόπο.

3. Φτιάξε το χώρο της τραπεζαρίας
Η τραπεζαρία αποτελεί ένα κομμάτι της διακόσμησης που δεν πρέπει να αμελήσεις. Μπορεί να τη θεωρείς εκ πρώτης όψεως άχρηστη. Μπορούμε να σε διαβεβαιώσουμε πως δεν είναι καθόλου! Μια τραπεζαρία θα σου επιτρέψει να καλείς του φίλους και την οικογένειά σου τις Κυριακές και τις γιορτές για barbeque. Για αυτό, θα πρέπει να είναι άνετη, μεγάλη και cozy. Προτίμησε μια τραπεζαρία από φυσικό ξύλο με μια πιο country style όψη.

4. Αξιοποίησε σωστά το χώρο της κουζίνας
Συνήθως, ο διαθέσιμος χώρος για κουζίνα στο εξοχικό είναι μικρός. Θα πρέπει, όμως, να τον κάνεις λειτουργικό για να χωράει όλα τα απαραίτητα είδη και σκεύη που χρειάζεσαι. Όταν θα είσαι στο εξοχικό και θα έχεις χρόνο να ασχοληθείς με πολλά πράγματα, θα πρέπει να διαμορφώσεις την κατάλληλη κουζίνα για να φτιάχνεις τις αγαπημένες σου συνταγές και να κερνάς τους φίλους και την οικογένειά σου. Αξιοποίησε σωστά τους χώρους, πρόσθεσε όσα ντουλάπια μπορείς και φρόντισε να κινείται στην ίδια χρωματική παλέτα με το υπόλοιπο σπιτι.

5. Δημιούργησε το πιο cozy υπνοδωμάτιο
Το στυλ για τη διακόσμηση εξοχικού στη θάλασσα θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλους τους χώρους του σπιτιού για να υπάρχει μια ομοιομορφία. Στο υπνοδωμάτιο χρησιμοποίησε απλές και λιτές γραμμές. Μην υπερφορτώνεις το χώρο με άχρηστα αντικείμενα. Για να υπάρχει ομοιομορφία διατήρησε την ίδια χρωματική παλέτα με το υπόλοιπο σπίτι. Το μόνο που πρέπει να θυμάσαι είναι πως το υπνοδωμάτιο του εξοχικού σου θα πρέπει να είναι ο κατάλληλος χώρος για έναν ξέγνοιαστο ύπνο το σαββατοκύριακο!

6. Μην ξεχάσεις να διακοσμήσεις τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού
Η εξωτερική διακόσμηση εξοχικού στη θάλασσα είναι το ίδιο σημαντική με την εσωτερική. Στο εξωτερικό μέρος του σπιτιού θα χρειαστείς σίγουρα ένα μικρό σαλονάκι, για να πίνεις τον καφέ σου τις ημέρες με ηλιοφάνεια. Φρόντισε να το κάνεις όσο πιο άνετο και στυλάτο μπορείς.

DIY: Κατασκεύασε έναν Υπέροχο Φάρο από Γλάστρες σε 5 Βήματα!
Μην αρκεστείς μόνο σε όσα μπορείς να αγοράσεις για να διακοσμήσεις το εξοχικό σου. Μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά σου διακοσμητικά για να πλαισιώσεις υπέροχα τον χώρο σου, είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά.

Ο φάρος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι στη διακόσμηση εξοχικού στη θάλασσα. Για αυτό και εμείς σου παρουσιάζουμε την αγαπημένη μας κατασκευή για φάρο με γλαστράκια. Είναι μια εύκολη και γρήγορη κατασκευή που μπορεί να διακοσμήσει μοναδικά την διακόσμηση στον κήπο ή το μπαλκόνι του εξοχικού σου!

Additional Info

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…