Αριστερόχειρες! Τελικά παίζει ρόλο; Αριστερόχειρες!
Στρατήλα Ρένα Written by Σεπ 03, 2020

Αριστερόχειρες! Τελικά παίζει ρόλο;

Οι αριστερόχειρες κάνουν με ευκολία :

 

-Μπορεις να παιξεις πιάνο

-Έχετε περισσότερες πιθανότητες εάν πάθετε εγκεφαλικό, να το ξεπεράσετε σε σχέση με κάποιον δεξιόχειρα.

- Βλεπετε καλύτερα κάτω από το νερό όταν κάνετε βουτιές.

 

- Ο εγκέφαλος σας μπορεί  να αντιληφθεί μια τρισδιάστατη εικόνα.

-Υποφερεις από αϋπνίες.

 

- Ένας απόφοιτος πανεπιστημίου που είναι αριστερόχειρας έχεις 30% περισσότερες πιθανότητες να γίνει πλουσιότερος από τον ίδιο απόφοιτο που είναι δεξιόχειρας.

- Οι αριστερόχειρες ζωγραφίζουν φιγούρες που κοιτάζουν προς τα δεξιά.

- Υπάρχουν 1.447 αγγλικές λέξεις που μπορούν να γραφτούν μόνο με το αριστερό χέρι σε ένα πληκτρολόγιο QWERTY (το κλασσικό πληκτρολόγιο του κομπιούτερ).

 

 

Στον εγκέφαλο του αριστερόχειρα
Ο εγκέφαλός μας αποτελείται από δύο ημισφαίρια. Σήμερα οι ειδικοί γνωρίζουν ότι στους δεξιόχειρες είναι το αριστερό ημισφαίριο αυτό που ελέγχει το λόγο, αλλά και τις λεπτές κινήσεις του χεριού τους. Στους αριστερόχειρες, όμως, δεν είναι πάντα ξεκάθαρο ποιο ημισφαίριο κυριαρχεί. Όσον αφορά την κίνηση του χεριού τους, «υπεύθυνο» είναι το δεξί ημισφαίριο. Ωστόσο, στο 50% των αριστερόχειρων το κέντρο του λόγου εδράζεται στο αριστερό ημισφαίριο, όπως ακριβώς και στους δεξιόχειρες. Από τους υπόλοιπους, οι μισοί έχουν το κέντρο του λόγου στο δεξί ημισφαίριο και στους άλλους μισούς τα δύο ημισφαίρια «συνεργάζονται»!

 


Η προτίμηση του αριστερού χεριού έχει συσχετιστεί:

• Με τη θέση (κλίση) του εμβρύου στη μήτρα κατά τη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου της κύησης.
• Με την έκθεση του εμβρύου σε υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης κατά την ενδομήτρια ζωή.

 

 

Διάσημοι αριστερόχειρες: Λεονάρντο Ντα Βίντσι, Αϊνστάιν, Τζούλια Ρόμπερτς ,Αριστοτέλης, ο Νίτσε, η Ζαν ντ' Αρκ, ο Αϊνστάιν, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Ιούλιος Καίσαρας, η Μαρί Κιουρί, ο Λιούις Κάρολ, ο Καρλομάγνος, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Φραντς Κάφκα ο Μαρκ Τουέιν και πολλοί άλλοι.

 

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…