Τούρτα κορμός.. όνειρο!! Τούρτα κορμός.. όνειρο!!
Στρατήλα Ρένα Written by Μαϊ 22, 2015

Τούρτα κορμός.. όνειρο!!

 

Οι τούρτες είναι ο πρωταγωνιστής σε πάρτι γενεθλίων, μα και ένα εξαιρετικό δώρο. Η αναγνώστρια μας Πηνελόπη μας έστειλε συνταγή από μια τούρτα που έφτιαξε σε μια αγαπημένη της φίλη… μια τούρτα … αλλά τι τούρτα!!!!

 

 

Θα χρειαστείτε:

6 αυγά,

ενάμισι ποτήρι ζάχαρη,

1 ποτήρι αλεύρι,

μισό ποτήρι κορν φλαουρ,

2,5 κουταλάκια γλυκού μπεικιν,

βανίλια,

2 κουταλιές γάλα,

2 κουταλιές κακάο.

Δείτε πως:

Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και ξεχωριστά τα κροκάδια με τη ζάχαρη να ασπρίσουν .κατόπιν κοσκινίζουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτουμε με απαλές κινήσεις στα κροκάδια. ύστερα με ελαφρές κινήσεις ανακατεύουμε και τη μαρέγκα με μια σπάτουλα, μοιράζουμε το μείγμα σε 2 μακρόστενα ταψιά και ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 15 λεπτά.

Κόβουμε κατά μήκος τα παντεσπάνια στη μέση και τα βρέχουμε ελαφρά με σιρόπι, κατόπιν απλώνουμε την κρέμα(θα τη δώσω παρακάτω) βάζουμε το ένα παντεσπάνι μετά το άλλο σε σειρά και αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρολό, το σηκώνουμε όρθιο και το τοποθετούμε σε πιατέλα, το διακοσμούμε με την υπόλοιπη κρέμα και με ότι άλλο θέλουμε.

Κρέμα: 300 γρ τυρί κρέμα, λίγη άχνη ζάχαρη και 500 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί.

Λιώνουμε σοκολάτα και με ένα κορνε κάνουμε αφηρημένα σχέδια πάνω σε μια λαδόκολλα, φροντίζοντας να είναι λίγο παραπάνω από το ύψος της τούρτας μας και σε μάκρος τόσο όσο να καλύπτει ολόκληρη την τούρτα .μόλις σταθεροποιηθεί λίγο η σοκολάτα ,τυλίγουμε την τούρτα μας με την λαδόκολλα και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. Μετά ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα και μένει η σοκολάτα τυλιγμένη γύρω από την τούρτα. ελπίζω να ήταν κατανοητά, καλή σας επιτυχία.....

Για το Sugar Mama,

Πηνελόπη

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…