Κλασικά ομαδικά παιχνίδια.. όπως παλιά! Κλασικά ομαδικά παιχνίδια.. όπως παλιά!
Ρένα Ψωμά Written by Ιουλ 10, 2015

Κλασικά ομαδικά παιχνίδια.. όπως παλιά!

Όλοι τα έχουμε παίξει ..Γέλιο, ξεγνοιασιά, ομαδικότητα. Τέλειες δραστηριότητες για τα παιδιά που μας κάνουν να αναπολούμε. Καιρός να τα μάθουν και η νέα γενιά!!


Αγαλματάκια ακούνητα, αγέλαστα, αμίλητα ..μέρα ή νύχτα?
Το ένα παιδί "τα φυλάει" και κλείνει τα μάτια και λέει: "Αγαλματάκια ακούνητα, αγέλαστα, αμίλητα, μέρα ή νύχτα;" Όσο μιλάει όλα τα παιδιά κινούνται. Μόλις τελειώσει τη φράση του, ανοίγει τα μάτια και όποιο παιδί κινείται χάνει και "τα φυλάει" εκείνο. Παίζεται από 3 παιδιά και πάνω.
Μήλα
Παίζεται από 2 ομάδες, από 4 παιδιά και πάνω και χρειάζεται μια μπάλα. Χαράσσουμε 2 παράλληλες γραμμές και ισομοιράζουμε τη μία ομάδα, που πηγαίνουν από την έξω μεριά των παράλληλων γραμμών. Η απόσταση μεταξύ τους είναι 10 μέτρα περίπου. Η 2η ομάδα μπαίνει στη μέση και προσπαθεί να αποφύγει τα χτυπήματα της μπάλας που περνούν από τη μια μεριά προς την άλλη. Κάθε παιδί που το χτυπάει η μπάλα, βγαίνει από το παιχνίδι. Κάθε παιδί που πιάνει τη μπάλα που προοριζόταν να το χτυπήσει, ονομάζει ότι έχει πιάσει "1 μήλο". Αυτό του χρησιμεύει για να μην μετρήσει κάποιο χτύπημα ή για να μην βγει από το παιχνίδι.
Μπιζ
Ένα παιδί γυρνάει την πλάτη και κάποιο από τα υπόλοιπα το χτυπάει στην ανοιχτή παλάμη του. "Μπίζ!!!" φωνάζουν όλα μαζί και αυτός που είχε γυρισμένη την πλάτη πρέπει να βρει ποιος τον "χτύπησε".
Τυφλόμυγα
Ένα παιδί εθελοντικά γίνεται η τυφλόμυγα και τα υπόλοιπα του κλείνουν τα μάτια με ένα μαντήλι για να μην βλέπει. Η "τυφλόμυγα" προσπαθεί να πιάσει τα παιδιά που βρίσκονται γύρω της και όταν το καταφέρνει πρέπει να ονομάσει ποιόν έπιασε. Αν αναγνωρίσει σωστά, τότε αυτός που έπιασε γίνεται "τυφλόμυγα".
Βαρελάκια
Παίζεται από 2 παιδιά και πάνω. Στήνονται στη σειρά και σκύβουν τόσο ώστε να είναι σταθερά και σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο. Ένα παιδί παίρνει φόρα και πηδά πάνω από το πρώτο, το δεύτερο ... μέχρι το τελευταίο και μόλις τελειώσει κάθεται αυτό τελευταίο και σκύβει.
Χαλασμένο τηλέφωνο
Πολλά παιδιά κάθονται το ένα δίπλα στο άλλο και το πρώτο παιδί λέει στο αυτί του δεύτερου μια λέξη πολύ γρήγορα. Το 2ο παιδί επαναλαμβάνει αυτό που άκουσε στο αυτί του 3ου παιδιού και ούτω καθεξής. Αν ο τελευταίος πει δυνατά τη σωστή λέξη, τότε ο 1ος κερδίζει. Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά το γέλιο είναι πολύ όταν ακούγεται η λέξη από τον τελευταίο και η σωστή λέξη από τον 1ο.

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...
cache/resized/a48e8868ac90bfeac3006d75d0de045c.jpg
Συνταγές
cache/resized/60696c33cfcba1f9b81a6da2ec483bc3.jpg
Βιβλιοπαρουσιάσεις
cache/resized/d1f9698ad8937650cb6e6bc24d4d661f.jpg
Μέλλουσες Μαμάδες
cache/resized/70a640ecfb090fba2726d608f94bf93a.jpg
National Awareness and Special Days

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…