Αποτρίχωση με….. χαλάουα!!! Αποτρίχωση με….. χαλάουα!!!
Μάρη Ταλλά Written by Μαϊ 07, 2015

Αποτρίχωση με….. χαλάουα!!!

Η χαλάουα είναι ότι πιο αγνό υπάρχει για αποτρίχωση και μπορείτε να τη φτιάξετε και μόνες σας στο σπίτι. Τα βασικά συστατικά της είναι το λεμόνι, το νερό και η ζάχαρη που όλες διαθέτουμε στην κουζίνα μας.

 


Θα χρειαστείτε:

 

• 3 μικρές κουταλιές ζάχαρη
• 1 μικρή κουταλιά νερό
• χυμό από μισό λεμόνι
• 1 μικρή κουταλιά μέλι

 

Τα βάζετε όλα σε ένα κατσαρολάκι και τα ζεσταίνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα και να πάρει το χρώμα της καραμέλας. Σιγά σιγά, θα αρχίσει να παίρνει στέρεα μορφή οπότε την βάζετε σε μία σταθερή επιφάνεια. Στην συνέχεια την ξεκολλάτε σιγά σιγά και αρχίζετε να την δουλεύετε στα χέρια σας όπως θα κάνατε με μία πλαστελίνη. Κρατάτε στην μία παλάμη την χαλάουα και με το δεξί χέρι τραβάτε λίγο από την ποσότητα που βρίσκεται στο αριστερό σας χέρι και την κολλάτε πάνω στην χαλάουα που βρίσκεται στο άλλο χέρι. Κάνετε το ίδιο μέχρι η χαλάουα να πάρει χρώμα μπεζ-χρυσό. Αν αρχίσει να κολλάει στα χέρια ρίξετε λίγες σταγόνες νερό και συνεχίσετε να την δουλεύετε όπως περιγράφουμε παραπάνω.

 

Η χαλάουα απλώνεται προς την κατεύθυνση της τρίχας την πιέζετε δυνατά με τον αντίχειρα, μέχρι να κολλήσει και την τραβάτε με δύναμη -έτσι ώστε να "πάρει" όλες τις τρίχες - προς την αντίθετη κατεύθυνση. Δεν θα σας πάρει πάνω από 20 λεπτά για να πετύχετε ένα τέλειο αποτέλεσμα. Όταν τελειώσετε τα υπολείμματα φεύγουν με λίγο νερό και στην συνέχεια βάζετε μία ενυδατική κρέμα για αποφυγή ερεθισμών.
Ίσως στην αρχή αντιμετωπίσεις ένα προβληματάκι από άποψη πόνου αλλά πονάει λιγότερο από ότι το κερί και πραγματικά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει αφού θα περάσει καιρός μέχρι να ξανακάνετε αποτρίχωση!

 

Η χαλάουα αφήνει το δέρμα βελούδινα απαλό για περίπου 3 εβδομάδες , προσπαθήστε όμως να μην αφήνετε τις τρίχες να μεγαλώνουν πάνω από 2 χιλιοστά, ώστε να ελαχιστοποιείται ο πόνος.
Καλή επιτυχία!!!

 

Για το Sugar Mama
Μάρη

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…