Χορεύεις; Χορεύεις;
Μάρη Ταλλά Written by Απρ 17, 2015

Χορεύεις;


Ποιος είπε ότι η γυμναστική πρέπει να είναι βαρετή και μονότονη; O χορός -μαζί με το κολύμπι - είναι μια από τις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις, ισάξια με το περπάτημα, την κολύμβηση και το ποδήλατο. Αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού και συμβάλλει στην απώλεια κιλών.

 


Υπάρχουν πολλά είδη χορού και ανάλογα με το είδος του χορού που θα διαλέξετε, την ένταση και την ταχύτητα χάνετε και τις ανάλογες θερμίδες!

 

Το oriental είναι ένας χορός μυστηριώδης και σαγηνευτικός που οι ρίζες του ανιχνεύονται πολλούς αιώνες πίσω. Είναι γνωστό και ως Belly Dance που είναι χαρακτηριστικός χορός της Ανατολής. Η ονομασία του προέρχεται από την αμερικανική ερμηνεία του χορού (ο χορός της κοιλιάς).

Ο χορός αυτός γυμνάζει όλο το σώμα, δεν περιλαμβάνει κινήσεις μόνο για την κοιλιά, γυμνάζει εξίσου και τα πόδια που είναι υπεύθυνα για τις κινήσεις των γοφών. Έχει δύσκολη τεχνική, απαιτεί ευλύγιστο σώμα και χρειάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα για να μάθετε να χορεύετε καλά. «Δουλεύει» ομοιόμορφα όλο το σώμα (σκελετό, πόδια, χέρια, κοιλιά, πλάτη) χωρίς να το καταπονεί και χαρίζει καλύτερη ισορροπία και πιο θηλυκό περπάτημα.

Θα είστε σε θέση να χορέψετε όταν έχετε συμπληρώσει τουλάχιστον 30-40 μαθήματα, κάτι που μπορείτε να το πετύχετε και στο σπίτι.

Από δική μου εμπειρία, χρειάζεται χρόνο και μία ώρα τουλάχιστον κάθε μέρα, ώστε να γίνετε εξάσκηση της κάθε χορογραφίας και επανάληψη των κινήσεων. Τα αποτελέσματα είναι θεαματικά μια που το σώμα «θυμάται» τις κινήσεις και από ένα σημείο και μετά, με το άκουσμα του ρυθμού, το σώμα λειτουργεί μόνο του.

Εναλλακτικά μπορείτε να κάνετε Cardio Belly Dance που είναι πιο γρήγορη και αερόβια άσκηση (δείτε το video που ακολουθεί).

Ο χορός της κοιλιάς, είναι μία πολύ ασφαλής και επωφελής μορφή άσκησης, και γι' αυτό είναι κατάλληλη για κάθε ηλικία.

 

Επειδή λοιπόν αγαπημένες μου φίλες πλησιάζει το καλοκαίρι,
μήπως ήρθε η ώρα να............ χορέψετε;

 

Για το Sugar Mama
Μάρη

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…