"Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία"- Μαρία Καριωτάκη "Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία"- Μαρία Καριωτάκη
Στρατήλα Ρένα Written by Μαϊ 01, 2015

"Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία"- Μαρία Καριωτάκη

 

Αναζητώντας ένα βοήθημα για τους κανόνες τις αρθρογραφίας, για την κόρη μου, μαθήτρια 1ης δημοτικού, έπεσα επάνω στο "Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία"!! Και αισθάνθηκα πολύ τυχερή!!

 

Ήταν καλύτερο από ότι θα μπορούσα να το φανταστώ. Είναι μια αποτελεσματική μέθοδος που αποδεδειγμένα προσελκύει τα παιδιά, χωρίς εκείνα να αισθανθούν πίεση ότι εκείνη τη στιγμή διδάσκονται. Ως γονιός απόλαυσα πολύ την μουσική διαδρομή του στην αρθρογραφία. Και ως συντάκτρια του SugarMama, περίμενα την στιγμή που θα το παρουσίαζα στην βιβλιοθήκη του περιοδικού μας.

«Ορθογραφία...τι πρόβλημα κι αυτό; Τώρα όμως η κυρία Σιντορέ ντύνει με νότες τους κανόνες της ορθογραφίας, δίνοντας τέλος στην ανορθογραφία αλλά και τη μαθητική ανία! Ακούστε τα τραγούδια της ξανά και ξανά...και ξεχάστε τα λάθη τα ορθογραφικά!»

Είναι ένα βιβλίο με CD για παιδιά του δημοτικού που είτε έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τους κανόνες της ορθογραφίας είτε χρειάζονται έναν εναλλακτικό τρόπο για να τους μάθουν.Η μέθοδος αυτού του βιβλίου έχει μελετηθεί για τέσσερα χρόνια σε ηλικίες παιδιών από 6 έως 10. Η έκδοση κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίτανος και περιλαμβάνει το βιβλίο με τις ιστορίες της κυρίας Σιντορέ, το CD με 17 τραγούδια και αφηγήσεις και το εγχειρίδιο για τους\τις εκπαιδευτικούς που διατίθεται ελεύθερα σε ηλεκτρονική μορφή. Τα τραγούδια που περιλαμβάνονται στο CD διδάσκουν το κάθε ένα από έναν κανόνα των καταλήξεων της ορθογραφίας.

Λίγα λόγια για το περιεχόμενο του βιβλίου

Αχ αυτοί οι κανόνες της ορθογραφίας...

πόσα και πόσα παιδιά δεν έχουν ταλαιπωρήσει... τώρα όμως βρέθηκε η λύση!

Η κυρία Σιντορέ, μια δασκάλα αλλιώτικη απ' τις άλλες, ήρθε με όπλο μια κιθάρα για να καταπολεμήσει την ανορθογραφία αλλά και τη μαθητική ανία! Διαβάστε τις ιστορίες, ακούστε τα τραγούδια, παίξτε τα παιχνίδια αυτού του βιβλίου για να μάθετε διασκεδάζοντας και να διασκεδάσετε μαθαίνοντας.

Ένα βιβλίο για παιδιά του δημοτικού που είτε έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τους κανόνες της ορθογραφίας είτε χρειάζονται έναν εναλλακτικό τρόπο για να τους μάθουν.

Η ιστορία

Η Μυρσίνη είναι ένα κορίτσι που δυσκολεύεται στην ορθογραφία. Αναζητώντας έναν διασκεδαστικό τρόπο για να μάθει να γράφει σωστά ανακαλύπτει στο διαδίκτυο μια διαφορετική δασκάλα, την κυρία Σιντορέ, και την προσκαλεί στο μικρό της σχολείο. Η κυρία Σιντορέ δέχεται με χαρά να βοηθήσει τη Μυρσίνη και τους συμμαθητές της. Έτσι περνάει μαζί τους αρκετούς μήνες διδάσκοντάς τους ορθογραφία μέσα από τραγούδια. Το σχολείο τους γεμίζει ρυθμό και κέφι και η ορθογραφία από βαρετή άσκηση στο χαρτί γίνεται ένα πανηγύρι, που εξαπλώνεται σε όλο το χωριό, δίνοντας τέλος στην ανορθογραφία και τη μαθητική ανία!

Το CD

Μέσα στο βιβλίο θα βρείτε φυσικά και το CD το οποίο περιέχει όλα τα κείμενα του βιβλίου σε αφηγήσεις καθώς επίσης, και τα 12 τραγούδια της ορθογραφίας, ένα για κάθε κανόνα. Όλα τα κομμάτια έχουν ηχογραφηθεί στο Studio Vasmaris με ζωντανά μουσικά όργανα και πολύ προσεγμένη ποιότητα ήχου και μουσικής. Τα τραγούδια διδάσκουν τους κανόνες των καταλήξεων των ρημάτων, των ουσιαστικών και των επιθέτων, πιο αναλυτικά διδάσκουν τις καταλήξεις των: 


ουδετέρων σε -ο
ουδετέρων σε -ι
θηλυκών σε -η
πληθυντικού σε -οι
ρημάτων σε -ω
ρημάτων σε -ει
ρημάτων σε -εις
ρημάτων σε -ίζω
ρημάτων σε -ώνω
ρημάτων σε -αίνω
ρημάτων σε -εύω
ρημάτων σε -μαι, -σαι, -ται, -νται

Τι περιμένετε λοιπόν; 

Βάλτε κι εσείς τη μουσική ορθογραφία στη ζωή σας και ξεχάστε την ανορθογραφία και τη μαθητική ανία!

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο site http://kiriasidore.blogspot.gr/

Ψηφίστε το για την πρώτη θέση στο top 10 των παιδικών βιβλίων!http://www.publicbookawards.gr/vote.php?auto=1&CatID=6&id=1547

 

Ευχαριστώ πολύ την κα Μαρία Καριωτάκη για την άδεια παρουσίασης που παραχώρησε στο περιοδικό SugarMama.

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…