Μυστικά για να αυξήσει το παιδί σας τη συγκέντρωσή του www.google.com
Κατερίνα Παπαϊωάννου Written by Σεπ 07, 2022

Μυστικά για να αυξήσει το παιδί σας τη συγκέντρωσή του

Ζούμε σε μια εποχή, που η συνολικά ανθυγιεινή διατροφή και ο ελάχιστος χρόνος ενασχόλησης με τον αθλητισμό επηρεάζουν αρνητικά την ικανότητα συγκέντρωσης των παιδιών μας.

 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα παιδιά να κουράζονται πιο γρήγορα και να μην έχουν τελικά διάθεση για μάθηση.
Ως γονείς μπορείτε να συμβάλλετε ουσιαστικά στην ευστοχότερη συγκέντρωση των παιδιών, προσφέροντάς τους μια ισορροπημένη διατροφή ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των σημαντικών υποχρεώσεών τους, όπως είναι τα διάφορα διαγωνίσματα κι οι εξετάσεις.

Τι χρειάζεται ο εγκέφαλος για να αυξήσει τα επίπεδα συγκέντρωσης!

1.Πολύ Νερό
Όλοι οι άνθρωποι χρειαζόμαστε 2-3 λίτρα νερό την ημέρα, ούτως ώστε το οξυγόνο να μεταφέρεται ευκολότερα. Έτσι και τα παιδιά, πίνοντας νερό από 1 έως 1,2 λίτρα σε καθημερινή βάση, φροντίζουν ώστε να υπάρχει σωστή ροή στον εγκέφαλο, σημειώνοντας καλύτερη μνήμη σε ό,τι διαβάζουν και μαθαίνουν.

2.Γερό Πρωινό
Το πρωινό είναι το πιο βασικό γεύμα της ημέρας, ο πρωταθλητής. Ένα πλούσιο πρωινό με σημαντικά θρεπτικά συστατικά δίνει στο παιδί τη συγκέντρωση που χρειάζεται για το σχολείο. Ένα γερό πρωινό αποτελείται από δημητριακά ολικής αλέσεως, τα οποία προσφέρουν ενέργεια. Οι νιφάδες βρώμης με γιαούρτι και φρούτα έχουν θετικά αποτελέσματα στον εγκέφαλο του παιδιού. Μην ξεχνάτε, παράλληλα, να αποφεύγετε τα ποτά που περιέχουν ζάχαρη όπως είναι τα αναψυκτικά. Θεμιτό είναι τα παιδιά να πίνουν νερό και γάλα που κάνουν καλό στα δόντια, ενώ αν θελήσουν χυμό προτιμήστε να τον αραιώσετε με λίγο νερό γιατί περιέχει πολλή ζάχαρη.

3.Σνακ
Μετά το πρωινό, είναι σημαντικό τα παιδιά να μην παραλείψουν το σνακ τους, πλούσιο σε πρωτεΐνες, όπως π.χ. μια μπανάνα. Συνιστάται τα γεύματα να είναι μικρά και συχνά, σχετικά, για να λάβει ο εγκέφαλος την ενέργεια και τα συστατικά που χρειάζεται. Αντιθέτως, τα μεγάλα, κανονικά, γεύματα είναι βαριά.

4.Ισχυρή Τροφή για τον Εγκέφαλο
Οι πολλές βιταμίνες και τα μέταλλα προστατεύουν τον εγκέφαλο ενός παιδιού. Οπότε καλό είναι μέσα στην ημέρα να καταναλώνουν πολλά φρούτα και λαχανικά, φρέσκα φυσικά. Επίσης, προτιμότερο είναι να μην πίνουν (πολλούς) χυμούς φρούτων και να τους αντικαταστήσετε με τσάι χωρίς ζάχαρη. Ο οργανισμός μας χρειάζεται τα καλά λιπαρά, τα οποία συμβάλλουν στην αύξηση της συγκέντρωσης. Τα ψάρια, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες και ο τόνος, είναι μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, γεμάτα καλά λιπαρά και πρωτεΐνες. Οι ξηροί καρποί και τα αποξηραμένα φρούτα είναι επίσης χρειαζούμενα και πλούσια σε μαγνήσιο. Τα όσπρια, όπως οι φακές, τα φασόλια και τα ρεβίθια, είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης. Επίσης συνίσταται το λευκό κρέας.

5.Η Ζάχαρη

Ο εγκέφαλος χρειάζεται πολλή ενέργεια, την οποία λαμβάνει -μεταξύ άλλων- από τη ζάχαρη. Την ίδια ώρα, όμως, τα γλυκά, τα ποτά και γενικότερα τα προϊόντα που περιέχουν πολλή ζάχαρη δεν βοηθάνε τον οργανισμό ως γνωστόν. Προτιμήστε, λοιπόν, γλυκά ολικής αλέσεως!

Δώστε στα παιδιά μικρά θρεπτικά γεύματα, μάθετέ τους να καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά, καθημερινά, και να αποφεύγουν τα προϊόντα με κατεργασμένη ζάχαρη. Ένα «παιχνίδι» που μπορείτε να καθιερώσετε, είναι να διαβάζετε μαζί με τα παιδιά σας τις ετικέτες των προϊόντων, αναγνωρίζοντας τις ενδείξεις, ποια περιέχουν πολύ αλάτι, ζάχαρη κλπ.. Μάθετε από νωρίς στα παιδιά να έχουν μια ισορροπημένη διατροφή για καλύτερη συγκέντρωση.

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…