Do you speak English? Do you speak English?
Στρατήλα Ρένα Written by Σεπ 09, 2014

Do you speak English?

Πολύ συχνά οι γονείς αναρωτιούνται πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσει το παιδί τους να μαθαίνει την πρώτη του ξένη γλώσσα και πότε μπορεί να συνεχίσει και με μια δέυτερη.

 

Η εκμάθηση μιας ή και περισσότερων ξένων γλωσσών έχει γίνει απαραίτητη στην εποχή μας. Πολύ συχνά οι γονείς αναρωτιούνται πότε είναι η κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσει το παιδί τους να μαθαίνει την πρώτη του ξένη γλώσσα και πότε μπορεί να συνεχίσει και με μια δέυτερη.

Υπάρχουν πολλά παιδιά που από πολύ μικρή ηλικία, πριν τα πέντε τους αρχίζουν κι έρχονται σε επαφή και με δεύτερη γλώσσα πέρα από τη μητρική τους, την οποία έχουν μάθει να μιλάνε όσο το δυνατόν καλύτερα (δεδομένου της ηλικίας τους). Αυτό συμβαίνει συνήθως σε παιδιά που μεγαλώνουν με γονείς που μιλάνε διαφορετική γλώσσα.

Ωστόσο δεν υπάρχει η κατάλληλη συνταγή που θα μας υπαγορεύσει πότε θα στείλουμε το παιδί μας σε φροντιστήριο για να μάθει να μιλάει την πρώτη του ξένη γλώσσα. Καλό είναι να καταλαβαίνουμε τις ανάγκες του και να ακούμε τις ανησυχίες του και με βάση το χαρακτήρα που θα έχει διαμορφώσει θα πάρουμε τη σωστή απόφαση.

Σύμφωνα με μαρτυρίες γονέων και εκπαιδευτικών η κατάλληλη περίοδος που μπορεί να ξεκινήσει το παιδί να μάθει μια δεύτερη γλώσσα είναι μετά τη δευτέρα δημοτικού, όταν και θα έχει ήδη καταφέρει να αποκτήσει μια γενική γνώση στη μητρική του γλώσσα. Θα γνωρίζει καλά

από γραφή και ανάγνωση, ενώ θα έχει έρθει σε επαφή με άλλα γραμματικά φαινόμενα κι έτσι θα μπορεί να αφομοιώσει και μια ξένη γλώσσα. Άλλωστε τα παιδιά σε αυτή την ηλικία έχουν τη δυνατότητα να μαθαίνουν και να συγκρατούν πράγματα να λειτουργούν όπως λέμε σαν σφουγγάρια.

Η πρώτη ξένη γλώσσα που μαθαίνει συνήθως ένα παιδί είναι τα αγγλικά, αφού είναι η διεθνής γλώσσα και θα του είναι απαραίτητο εφόδιο στην υπόλοιπη ζωή του. Ωστόσο καλό θα ήταν να καταλάβει το παιδί πόσο σημαντικό είναι να μάθει αυτή τη γλώσσα και να την αγαπήσει. Για αυτό καλό θα ήταν οι γονείς να σταθούν δίπλα του και να το βοηθήσουν όχι λύνοντας τις ασκήσεις του, αλλά προσπαθώντας να του εξάψουν τη φαντασία και ενισχύοντας την προσπάθειά του.

Ωστόσο τίποτα δεν τελειώνει όταν το παιδί αποφασίσει να μάθει μια ξένη γλώσσα. Πάντα οι γονείς έχουν το άγχος για το κάτι παραπάνω και για το πότε θα μπορούσε το παιδί τους να μάθει και μια δεύτερη ξένη γλώσσα. Συνήθως αυτό γίνεται στην Πέμπτη δημοτικού, ενώ καλό θα ήταν εφόσον το παιδί αποφασίσει ότι θέλει να μάθει και μια δεύτερη γλώσσα, να πάρει την πρωτοβουλία και να αποφασίσει εκείνο ποια θα είναι. Εμείς μπορούμε να το συμβουλέψουμε, αλλά όχι να του επιβληθούμε.

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...
cache/resized/5b4c19ea356f0e18223e0022f1dba63b.jpg
Βιβλιοπαρουσιάσεις

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…