Στρατήλα Ρένα Written by Μαρ 15, 2020

Μακιγιάζ για ακμεϊκά πρόσωπα

Το μεγάλο πρόβλημα των προσώπων με ακμή, είναι το πώς ακριβώς θα καλύψουν τα ανεπιθύμητα σπυράκια.

Φυσικά όταν πρόκειται για κάποιο μικρό περιστασιακό σπυράκι, η λύση είναι πολύ εύκολη και απλή, αλλά τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα , όταν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Τι ακριβώς πρέπει να κάνεις λοιπόν!

Το κυριότερο από όλα, είναι να περιποιείσαι το πρόσωπό σου σχολαστικά και όπως ακριβώς σου έχει προτείνει ο δερματολόγος σου. Πολλές φορές και οι ίδιοι, προτείνουν κάποιο ειδικό makeup, για την περίπτωσή σου. ΄Αν λοιπόν στο έχουν προτείνει, καλό θα ήταν να το χρησιμοποιήσεις, όπως ακριβώς σου έχουν πει.

Όταν πρόκειται για ένα περιστασιακό σπυράκι που βγάλαμε , λίγο concealer μπορεί να το καλύψει πολύ εύκολα.

Σε περιπτώσεις σοβαρής ακμής, πρέπει να κάνεις κάποια βήματα, έτσι ώστε να έχεις όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κάλυψη. Να τονίσω, πως τα «βαθουλώματα» της ακμής στο πρόσωπο, μπορούν να καλυφθούν με το foundation, αλλά τα άλλα σπυράκια με εξόγκωμα, δεν μπορούν τόσο να καλυφθούν, δηλαδή το πρόσωπο δε θα φαίνεται εντελώς λείο.

Άρα λοιπόν πρέπει να κάνεις τα εξής βήματα :

Πέρασε όλο το πρόσωπό σου με ένα primer, που θα βοηθήσει ΚΑΙ στη διάρκεια του μακιγιάζ, αλλά ΚΑΙ στο να λειάνει όσο μπορεί την επιδερμίδα σου.

Έπειτα, άπλωσε το foundation σου, αρχικά με το πινέλο και στη συνέχεια με βρεγμένο σφουγγαράκι με ταμποναριστές κινήσεις και επιμένοντας ιδιαίτερα στα βαθουλώματα του προσώπου σου.

Αν το foundation σου είναι καλυπτικό, τότε τα σπυράκια σου θα καλυφθούν σχεδόν αμέσως. Αν όμως δεν είναι και τόσο, τότε θα χρειαστεί να τοποθετήσεις πάνω από αυτά πράσινο κονσίλερ και πάνω από αυτό, λίγο κονσίλερ από το δικό σου και ταμποναριστά να τα απλώσεις με προσοχή. Αμέσως μετά ξανά χρησιμοποίησε το foundation σου με το σφουγγαράκι, έτσι ώστε να καλυφθεί το πράσινο χρώμα στο πρόσωπό σου, καθώς και για να έχεις έξτρα κάλυψη.

Μετά από όλα αυτά, τοποθέτησε πούδρα σε ελεύθερη μορφή (σκόνη), ή πεπιεσμένη (κόμπακτ).

Ελπίζω να σε βοήθησα αρκετά… Αλλά να θυμάσαι ότι δυστυχώς, το πρόσωπό σου όσο και να θες να δείχνει φυσικό, δε θα δείχνει…

Γράφει η make up artist Elena

https://www.tinamichaelidou.gr/

*Φωτογραφίες παρμένες από το διαδίκτυο*

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…