Κολοκυθόπιτα με χειροποίητο φύλλο Κολοκυθόπιτα με χειροποίητο φύλλο
Ρένα Ψωμά Written by Ιουν 23, 2016

Κολοκυθόπιτα με χειροποίητο φύλλο

Έχετε μετρήσει πόσες συνταγές υπάρχουν με βασικό συστατικό τα κολοκύθια; Αυτό το λαχανικό αφθονεί όλο το καλοκαίρι στη χώρα μας και μαγειρεύεται με χίλιους δυο τρόπους. Η σημερινή αλμυρή κολοκυθόπιτα είναι από τις πιο εύκολες . Υπέροχη και απλή!

 


Υλικά
για το φύλλο

 

1 ποτήρι νερό
4 κ. σ. λάδι
1/5 κ.γ. σόδα
Αλεύρι όσο σηκώσει

 

 

για τη γέμιση
3-4 κολοκύθια μεγάλα
1 κρεμμύδι
1-2 καρότα
300-400γρ τυρί γραβιέρα ή κασέρι
3 αυγά
1 κ. σ. ξερό δυόσμο
Λάδι, αλάτι, πιπέρι

 

Εκτέλεση

 

Φτιάχνουμε την ζύμη με τα υλικά της. Ρίχνουμε σιγά – σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακιά ζύμη. Αφήνουμε στην άκρη τη ζύμη μέχρι να φτιάξουμε τη γέμιση.
Τρίβουμε τα κολοκύθια από την χοντρή πλευρά του τρίφτη, μέσα σε μια κατσαρόλα. Τα αχνίζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να φύγουν τελείως τα νερά του. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το λάδι , το καρότο και το κρεμμύδι, τριμμένα και αυτά στον τρίφτη. Μόλις αχνιστούν όλα μαζί, τα κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς. Το αφήνουμε στην άκρη λίγο να κρυώσει μέχρι να ανοίξουμε τη ζύμη.
Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι σε φύλλο με τον πλάστη, ενώ πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην κολλάει.
Στρώνουμε το πρώτο φύλλο σε ταψάκι, αφού πρώτα το έχουμε λαδώσει πολύ καλά και ρίχνουμε την γέμιση. Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο με τον ίδιο τρόπο και σκεπάζουμε την γέμιση.
Χαράσσουμε ελαφρά την πίτα μας, την λαδώνουμε ελάχιστα και ψήνουμε στους 180ο C στον αέρα για 45 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Τρώγεται ζεστή και κρύα. Από το ψυγείο, ακόμα και την επόμενη μέρα, είναι καταπληκτική. Και όπως όλες τις πίτες μπορούμε να την απολαύσουμε όλες τις ώρες μικροί και μεγάλοι!

 

 

Για το Sugar Mama,
Ρένα Ψωμά

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…