Ποια αίσθηση σχετίζεται περισσότερο με τη μάθηση; Ποια αίσθηση σχετίζεται περισσότερο με τη μάθηση;
Στρατήλα Ρένα Written by Οκτ 20, 2015

Ποια αίσθηση σχετίζεται περισσότερο με τη μάθηση;

Το άρθρο αυτό βασίζεται σε μια αξιοσημείωτη μελέτη των Begelo και Poremba (2014). Το βασικό ερευνητικό ερώτημα εστιάζει στη λειτουργία της μνήμης και της μάθησης.

Άραγε ποια αίσθηση είναι πιο ισχυρή; Η όραση, η ακοή ή μήπως η αφή;

 

Η απάντηση σε αυτό το ερευνητικό ερώτημα, είναι σημαντική καθώς θα επαληθεύσει ή θα καταρρίψει τις υπάρχουσες εκπαιδευτικές μεθόδους. Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα βασίζεται ιδιαίτερα στον ακουστικό καταιγισμό πληροφοριών.

 

Τα ερευνητικά αποτελέσματα φανέρωσαν ότι αυτά που ακούμε, τείνουμε να τα ξεχνάμε ευκολότερα, σε σχέση με αυτά που βλέπουμε ή αγγίζουμε. Αυτό βέβαια, έρχεται να επαληθεύσει ένα ρητό του Κομφούκιου «Ακούω και το ξεχνώ, βλέπω και το θυμάμαι, κάνω και το καταλαβαίνω».

 

Έτσι λοιπόν, προκύπτει ότι η βιωματική μάθηση, ο συνδυασμός δηλαδή όλων των αισθήσεων, προάγει τη δημιουργικότητα και την εκ βαθέων μάθηση. Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο και ευχάριστο, που αρκετοί διδάσκοντες χρησιμοποιούν νέες εκπαιδευτικές μεθόδους και εργαλεία, προς όφελος των μαθητευόμενων.

Additional Info

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…