Τσίμπησε μέλισσα το παιδί μου; Τι να κάνω; Τσίμπησε μέλισσα το παιδί μου; Τι να κάνω;
Στρατήλα Ρένα Written by Αυγ 01, 2016

Τσίμπησε μέλισσα το παιδί μου; Τι να κάνω;

Επιτέλους Αύγουστος ο μήνας των διακοπών.Μικροί και μεγάλοι εγκατέλειψαν το»κλεινόν άστυ»για να βρεθούν σε παραλίες.

Για να μην μετατραπούν όμως οι ανέμελες και ευχάριστες στιγμές σε εφιάλτη από τσιμπήματα μέλισσας ή σφήκας ή άλλων εντόμων που καραδοκούν στις παραλίες πρέπει να γνωρίζουμε σε κάθε περίπτωση ότι τα πρώτα λεπτά μετά από ένα τσίμπημα είναι κρίσιμα ενώ μεγάλη σημασία έχουν και οι πρώτες μας κινήσειςγια την αντιμετώπισή του.

Δείξτε ψυχραιμία. Τα τσιμπήματα από μέλισσες και σφήκες μπορεί να πονάνε, αλλά σπάνια είναι επικίνδυνα για το παιδί. Αυτό που κυρίως το αναστατώνει είναι το ξάφνιασμα από το τσίμπημα.

Τα τσιμπήματα από μέλισσα ή σφήκα προκαλούν τοπική φλεγμονώδη αντίδραση του δέρματος ως συνέπεια του δηλητηρίου που περνάει στον οργανισμό μας με το κεντρί του εντόμου.

Η αφαίρεση του κεντριού είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει το άτομο που τσιμπήθηκε από σφήκα ή μέλισσα. Η αφαίρεση μπορεί να γίνει με τα νύχια ή με ένα τσιμπιδάκι.

Προσοχή χρειάζεται να μη γίνει προσπάθεια αφαιρέσεως του κεντριού με πίεση (ζούληγμα) της περιοχής όπου είναι καρφωμένο με τα δάχτυλα ή με τα νύχια μας, διότι μπορεί, αντί να βγει το κεντρί προς τα έξω, να σπρωχθεί ακόμη πιο βαθιά.

Κρατήστε το ψηλά. Σηκώστε ψηλά το μέλος του σώματος που έχει τσιμπηθεί και ακουμπήστε μια παγοκύστη για να αποφύγετε το πρήξιμο. Μπορείτε να απλώσετε πάνω στο σημείο μια αντιισταμινική αλοιφή ή κρέμα κορτιζόνης. Αν τα συμπτώματα επιμένουν ή το παιδί είναι αλλεργικό, ζητήστε αμέσως τη συμβολή γιατρού.

Αναγνωρίστε τον κίνδυνο. Εάν το τσίμπημα είναι στο λαιμό ή στο στόμα, θα πρέπει να αντιδράσετε άμεσα, γιατί αν πρηστεί θα εμποδίζει τη δίοδο του αέρα. Δώστε του να γλείφει ένα παγάκι ή να πιει άφθονο παγωμένο νερό. Αν διαπιστώσετε ότι το παιδί δυσκολεύεται να αναπνεύσει ή πρήζεται στο πρόσωπο ή στο λαιμό, απευθυνθείτε το πλησιέστερο νοσοκομείο.

Πάρτε προληπτικά μέρα. Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε σαπούνια με έντονο άρωμα στο παιδί και μην το αφήνετε από τα μάτια σας όταν πίνει αναψυκτικά ή τρώει φαγητό στην παραλία αφού τα τρόφιμα αυτά προσελκύουν τα έντομα.

Από Iatropedia

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…