Πώς να μην επιτρέπετε τις σκέψεις να σας αγχώνουν... Πως να μην επιτρέπετε τις σκέψεις σας να σας αγχώνουν
Εύη Κατράνα Written by Νοε 09, 2015

Πώς να μην επιτρέπετε τις σκέψεις να σας αγχώνουν...

Πολύ συχνά κάνετε την ερώτηση στον εαυτό σας ή σε φίλους και γνωστούς “τελικά ποιο είναι το βασικότερο πράγμα που πρέπει να κάνω 'ώστε να σταματήσω να βασανίζομαι για μικροπράγματα;

 

..λίγο αδύνατο να προσδιορίσω τελικά ποιο είναι , αλλά μπορώ να σκεφτώ ποια πραγματικά πρόταση βρίσκεται στη κορυφή της λίστας μου ώστε να μην επιτρέπει στις σκέψεις μου να με αγχώνουν.
Όλοι μας κάνουμε συζητήσεις με τον εαυτό μας , όλοι σκεφτόμαστε ταυτόχρονα μυριάδες πράγματα με ταχύτητα φωτός . Άλλωστε συμβαίνει σχεδόν κάθε μέρα στη ζωή μας.
Βρισκόμαστε στο αυτοκίνητο , στο γραφείο , στη βόλτα , στο σουπερμάρκετ και σκεφτόμαστε μια προθεσμία που πρέπει να προλάβουμε , μια πιθανή διαμάχη με κάποιον , μια ανησυχία μας για κάτι, όλα αυτά που σκεφτόμαστε μοιάζουν τόσο αληθινά .

Όταν όμως σκεφτόμαστε , είναι εύκολο να ξεχάσουμε ότι αυτό που κάνουμε είναι να δημιουργούμε σκέψεις και όχι πραγματικότητα . Μπορεί να φαίνεται παράξενο άλλα οι περισσότεροι από εμάς έχουμε την τάση να ξεχνάμε ότι σκεφτόμαστε επειδή ακριβως ειναι κατι που κανουμε παντα και συχνα –οπως οταν παιρνουμε αναπνοη .Μέχρι όμως να συνειδητοποιήσουμε ότι αναπνέουμε , τελικά καταλήγουμε να σκεφτόμαστε ότι το κάνουμε .
Η σκέψη είναι τμήμα του εαυτού μας και έχουμε τη τάση να την φορτίζουμε και να την οπτικοποιουμε αρκετές φορές δίνοντας της το δικαίωμα να μας αγχώνει .

 

Οι σκέψεις δεν έχουν την δύναμη να μας αγχώσουν όμως χωρίς την συνειδητή ή ασυνείδητη συναίνεση μας .Είναι απλώς εικόνες και ιδέες που σχηματίζονται στο μυαλό μας , όπως τα όνειρα , μόνο που τα κάνουμε συνήθως ξύπνιοι . Το καθοριστικό σε αυτό είναι πόσο τελικά τις παίρνουμε στα σοβαρά .

 

Είναι πολύ σημαντικό να οργανώνουμε τις σκέψεις μας στις απαραίτητες εργασίες που έχουμε να κάνουμε ,ώστε να μην πιέζουμε και φερόμαστε εγωιστικά στον εαυτό μας .Το μυαλό μας είναι ένα πολυσύνθετο όργανο , τόσο πολύπλοκο που αλήθεια επιστήμονες που το ερευνούν μένουν εκστασιασμένοι .

 

Όταν κάποιες φορές αναλύουμε τις σκέψεις μας , αρχίζουμε να μεγεθύνουμε το πρόβλημα μας , ώστε να οικτιρουμε τον εαυτό μας για το πόσο δύσκολη έγινε η ζωή μας . Με μια δεύτερη ματιά συνειδητοποιούμε ότι πρόκειται για μια “επίθεση σκέψεων ” και μπορείτε απλώς να υπενθυμίσετε τον εαυτό σας ότι οι σκέψεις σας ταξίδεψαν ακόμη μια φορά επειδή εσείς το επιτρέψατε!.
Την επόμενη φορά που θα έχετε μια “επίθεση σκέψεων ”, δείτε αν μπορείτε να πιάσετε τον εαυτό σας ώστε να το αντιμετωπίσετε την ώρα που συμβαίνει . Πείτε το σα να το βλέπετε μπροστά σας “να το πάλι ” ως υπενθύμιση ,και αν εφαρμόσετε αυτή την στρατηγική θα δείτε μεγάλη διαφορά στον τρόπο που αντιδράτε και χειρίζεστε τα θέματα που σας απασχολούν καθημερινά.

 

Γιατί βασικά η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι θλιβερή!

 

 

Για το SugarMama,

Εύη Κατράνα

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…