Στρατήλα Ρένα Written by Μαρ 19, 2020

Απολύμανση από τον κορονοϊό: 5+1 Συμβουλές για να προστατευτείς!

Απολύμανση από τον κορονοϊό: 5+1 Συμβουλές για να προστατευτείς!

Ο κορονοϊός έχει εμφανιστεί από τον Δεκέμβριο του 2019 και ο τρόπος μετάδοσής του είναι από άνθρωπο σε άνθρωπο, κυρίως μέσω σταγονιδίων από το βήχα, το φτέρνισμα και την εκπνοή. Τα κύρια συμπτώματά του είναι η ραγδαία οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού που χαρακτηρίζεται από δυσκολία στην αναπνοή, βήχα και πυρετό. Η απολύμανση για κορονοϊό είναι πολύ σημαντικό να περιλαμβάνει ιδιαίτερη προσοχή στην ατομική υγιεινή, αλλά και την υγιεινή του χώρου σου.

Οι 5 οδηγίες ατομικής υγιεινής στην απολύμανση για κορονοϊό
Οι κυριότερες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας που χρειάζεται να εφαρμόσεις είναι οι εξής:

1. Πλύνε πολύ καλά τα χέρια σου
Ίσως ο «νούμερο ένα» και ο πιο απλός τρόπος για να εξαλείψεις μεγάλη μερίδα των μικροβίων με τα οποία έρχεσαι σε επαφή. Το καλό και τακτικό πλύσιμο των χεριών στην απολύμανση για κορονοϊό, αφορά τα εξής:
– Μέσα στο σπίτι: Επιμελές πλύσιμο χεριών πριν το φαγητό και αφού χρησιμοποιήσεις το μπάνιο με καθαρό τρεχούμενο νερό και υγρό σαπούνι για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Καλό στέγνωμα των χεριών με καθαρές πετσέτες ή χειροπετσέτες μιας χρήσης, τις οποίες θα πετάξεις στους κάδους απορριμμάτων.
-Έξω από το σπίτι: Σε περίπτωση που δεν έχεις πρόσβαση σε σαπούνι και νερό, μία καλή λύση είναι η χρήση αντισηπτικού υγρού διαλύματος ή αντισηπτικών μαντηλιών. Και σε αυτή την περίπτωση η εφαρμογή του διαλύματος πρέπει να είναι λεπτομερής και να περιμένεις να στεγνώσει.

2. Απόφυγε την επαφή με το πρόσωπο
Η αποφυγή της επαφής των χεριών με τα μάτια, τη μύτη ή στο στόμα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μόλυνσης.

3. Απόφυγε τη στενή επαφή με άλλα άτομα
Καλό είναι να αποφεύγεται η κοντινή επαφή με άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα ή άτομα που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου.

4. Προφυλάξου αν εμφανίζεις συμπτώματα
Σε περίπτωση που εκδηλωθούν κάποια από τα συμπτώματα της λοίμωξης τους αναπνευστικού, είναι απαραίτητο να μείνεις σπίτι και να απέχεις από την εργασία σου. Με αυτό τον τρόπο, θα είναι πιο αποτελεσματική η αντιμετώπιση και ο έλεγχος εξάπλωσης του ιού.

5. Κάλυψε τη μύτη και το στόμα σου
Σε περίπτωση που θες να βήξεις ή να φτερνιστείς, κάλυψε τη μύτη και το στόμα σου με το μανίκι στο επίπεδο του αγκώνα. Εναλλακτικά χρησιμοποίησε χαρτομάντιλο, το οποίο χρειάζεται να πετάξεις άμεσα μετά τη χρήση του και να πλύνεις καλά τα χέρια σου.

– Tips για την καθημερινή προστασία του οργανισμού
Αέρισε πολύ καλά το σπίτι καθημερινά.
Βγάλε τα παπούτσια πριν μπεις στο σπίτι.
Πλύνε πολύ καλά τα χέρια σου μόλις επιστρέψεις σπίτι.
Πίνε πολύ νερό και διάλεξε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά.

Additional Info

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…