Ξεκινήστε τις προετοιμασίες για το πρωτάκι σας Ξεκινήστε τις προετοιμασίες για το πρωτάκι σας
Στρατήλα Ρένα Written by Αυγ 27, 2018

Ξεκινήστε τις προετοιμασίες για το πρωτάκι σας

Και όχι μόνο!Εκτός από τα σχολικά και την τσάντα, υπάρχει και κάτι άλλο που είναι απαραίτητο για μια καλή σχολική χρονιά. Το περιβάλλον του παιδιού.

Είναι πολύ βασικό ένα παιδί να μεγαλώνει σε ένα καλά οργανωμένο χώρο.

Το σωστό παιδικό δωμάτιο βοηθάει το παιδί να αποκτήσει σωστές συνήθειες μελέτης και καλής διαχείρισης του χρόνου του.

Τρία είναι τα κλειδιά του ιδανικού παιδικού δωματίου:

• να είναι λειτουργικό

• να έχει κάτι από την προσωπικότητα του παιδιού

• η αισθητική του να μην είναι εις βάρος της υγείας και της αυτοσυγκέντρωσης του μικρού μαθητή

Θα πρέπει οι γονείς να προσέξουν στην αγορά του γραφείου του παιδιού ώστε να είναι στα μέτρα του. Ποτέ μην παροτρύνετε το παιδί να χρησιμοποιεί το κρεβάτι για γραφείο, καλύτερα να το θεωρεί πάντα το ήσυχο απάγκιο που οφείλει να είναι.

Τα μικρά παιδιά χρειάζονται ένα τακτικό περιβάλλον. Θυμηθείτε όμως πως είναι πολύ σημαντικό το παιδί να φροντίζει μόνο του το συγύρισμα του δωματίου του, εσείς απλά θα του δείξετε τον τρόπο με τον οποίο συμμαζεύεται ένας χώρος. Φροντίστε να μην νιώσει την τακτοποίηση των πραγμάτων γύρω του σαν μια αγγαρεία που πρέπει να ξεφορτωθεί το γρηγορότερο, για αυτό επιτρέψτε του σε τέτοιες στιγμές να ακούει μουσική από το στερεοφωνικό, που σίγουρα πρέπει να υπάρχει στο δωμάτιο και γενικά να βρίσκεται σε μια ατμόσφαιρα που το γεμίζει ενέργεια.

Φροντιστείτε να υπάρχουν αρκετοί χώροι αποθήκευσης που θα είναι εύκολα προσβάσιμοι από το παιδί. Σ΄αυτή την περίπτωση οι ευρύχωρες ντουλάπες, τα μεγάλα καλάθια, τα πολύχρωμα πελώρια κουτιά και τα χαμηλά ράφια, βοηθάνε πολύ.

Θυμηθείτε, πως δεν πρέπει όλα τα παιχνίδια να βρίσκονται συνέχεια σε κοινή θέα γιατί το παιδί σας σύντομα θα τα βαρεθεί. Αν το δωμάτιο είναι μικρό, μην τοποθετείτε έπιπλα στο κέντρο του γιατί κόβουν το χώρο και εμποδίζουν το παιδί να κινηθεί. Η τοποθέτηση επίπλων είναι καλύτερα να γίνεται στις άκρες του χώρου σε κυκλική διάταξη ώστε το παιδί να μπορεί να παίζει με την ησυχία του.

Είναι πολύ βασικό να ενθαρρύνετε τη δημιουργικότητα των παιδιών σας, για το λόγο αυτό φτιάξτε μικρή γωνία στο δωμάτιο του, όπου θα έχει τους μαρκαδόρους, τέμπερες, πινέλα, ένα καβαλέτο για τον μικρό ζωγράφο σας. Τα παιδιά λατρεύουν να ζωγραφίζουν σε μεγάλες επιφάνειες, ο μαυροπίνακας είναι ιδανικός. Μπορείτε να βάψετε τον ένα τοίχο του δωματίου μαυροπίνακα. Σε μια πλευρά μπορείτε να τοποθετήσετε ένα πίνακα ανακοινώσεων ώστε τα παιδιά να μπορούν να «εκθέσουν» τις δημιουργίες τους.

Το άρθρο είναι από την ιστοσελίδα «Τα παιδία παίζει»

Τηλ. 698 0919489 & 22510 55974
Email. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πάροδος Γ. Τερτσέτη 8, Μυτιλήνη
Υπεύθυνη προγράμματος Μαρί Μουσταϊζή

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…