Η εκμάθηση μουσικού οργάνου συμβάλλει στην προσωπικότητα του παιδιού Η εκμάθηση μουσικού οργάνου συμβάλλει στην προσωπικότητας του παιδιού

Η εκμάθηση μουσικού οργάνου συμβάλλει στην προσωπικότητα του παιδιού

Τι μπορεί να αποκομίσει ένα παιδί μέσα από τα μαθήματα μουσικής και πως η τέχνη της μουσικής συμβάλλει στην ολοκλήρωση της προσωπικότητας του και την εξέλιξη του ως άνθρωπος.


Μέσα από τις μουσικές εμπειρίες που συναντά το παιδί σε κάθε μάθημα αποκτά σταδιακά την ικανότητα να αισθάνεται, να δημιουργεί, να ανακαλύπτει, να μαθαίνει, να σκέπτεται, (αισθάνεται τον ήχο, δημιουργεί ήχους -μελωδίες).
Εκφράζει τα συναισθήματα του.
Επικοινωνεί μέσα από τη μουσική διότι οι άνθρωποι δεν επικοινωνούν μόνο με την γλώσσα.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

Στην εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου μαθαίνει να αισθάνεται τον ήχο, να δημιουργεί μελωδίες, να συγκεντρώνεται, να πειθαρχεί. Μέσα από την μουσική παιδεία αποκτά αισθητική.
Όταν ο δάσκαλος συνοδεύει το παιδί σε κάποιο μουσικό κομμάτι, το παιδί μαθαίνει την έννοια της συνεργασίας, της ενσυναισθησης. Μαθαίνει να συμπορεύεται μουσικά με κάποιο άλλο άτομο.
Όταν αυτή η "συνεργασία" παρουσιαστεί μπροστά σε κοινό(σε συναυλίες, μουσικές γιορτές), το παιδί μαθαίνει την χαρά της δημιουργίας και μοιράζεται αυτήν την χαρά με τους ανθρώπους που το θαυμάζουν κάτω από την σκηνή. Όλη λοιπόν η προσπάθεια που έκανε στα μαθήματα και στις πρόβες μοιράζεται και βγαίνει το τελικό αποτέλεσμα στην σκηνή. Αυτό, είναι μια "μεγάλη στιγμή" για το παιδί, μια μεγάλη νίκη. Έτσι λοιπόν, πρώτα από όλα μοιράζεται την χαρά του κι ακόμα, μαθαίνει να "βγαίνει" στον κόσμο. Να παρουσιάζεται. Αυτή η διαδικασία βοηθά πολύ όλα τα παιδιά στο να έχουν αυτοπεποίθηση και θάρρος. Κάτι που θα τους χρειαστεί μελλοντικά στην ζωή τους.

Για το Sugar Mama,
Εμμανουέλλα Παπαδοπούλου
Δασκάλα πιάνου

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…