Κέικ καρότου Ένα υπέροχο κέικ καρότου
Ρένα Ψωμά Written by Νοε 06, 2020

Κέικ καρότου

Συνηθίζουμε τα καρότα να τα αγοράζαμε μόνο για τη σαλάτα. Δεν θα περνούσε από το μυαλό μας να τα βάλουμε σε κέικ.

Κι όμως τώρα πια τα γλυκά κέικ λαχανικών έχουν μπει στη ζωή μας και έχουν γίνει μια γευστική και υγιεινή λύση για κολατσιό στο σχολείο ή και για πάρτι..
Ένα υπέροχο κέικ καρότου, γεμάτο αρώματα και γεύση καταπληκτική !!!

 

Υλικά που θα χρειαστείτε

3 αυγά
260 γρ. ζάχαρη
1 βανίλια
240 γρ. λαδι
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. κανέλα
260 γρ. καρότα χοντροτριμμένα
320 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

 

 

Πώς το κάνουμε:

 

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, τα αυγά και τη ζάχαρη και χτυπάμε για 4-5 λεπτά να αφρατέψει το μείγμα καλά και να ασπρίσει.
Προσθέτουμε τη βανίλια, χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το λάδι λίγο λίγο τη φορά μέχρι να ενσωματωθεί καλά στο μείγμα.
Όσο χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ, μέσα σε ένα μπολ προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, σόδα, κανέλα και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα κουτάλι.
Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον τρίφτη (χοντρή σκάλα) τα καρότα και τα ρίχνουμε στο μείγμα αλευριού και τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Αφαιρούμε από το μίξερ τον κάδο και μέσα ρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα αλευριού καρότου ανακατεύοντας απαλά με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ψήνουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά .

Για το sugarmama,
Ρένα Ψωμά

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…