Το βαθύτερο νόημα των ημερών.. Το βαθύτερο νόημα των Χριστουγέννων
Μυρσίνη Ψωμά Written by Δεκ 26, 2016

Το βαθύτερο νόημα των ημερών..

Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή με έντονο το στοιχείο της παράδοσης.


Όταν μιλάμε λοιπόν για Χριστούγεννα αυτόματα έρχεται στο νου μας ένα ζεστό στολισμένο εορταστικό σπίτι, με χριστουγεννιάτικο δέντρο, μ ένα τραπέζι φορτωμένο με άφθονα αγαθά , γεμάτο γλυκά κ λιχουδιές, ενώ γύρω του υπάρχουν άνθρωποι χαρούμενοι που ανταλλάσουν δώρα κ ευχές ακούγοντας τα κάλαντα από τρυφερές παιδικές φωνές. Έξω οι δρόμοι στολισμένοι, οι βιτρίνες ολόφωτες να σε καλούν στην αγορά διαφόρων αγαθών, οι πλατείες γεμάτες κόσμο που χαζεύουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα ή τα στολισμένα καραβάκια. Άνθρωποι βιαστικοί να φροντίζουν ως την τελευταία στιγμή τις αγορές τους για το ρεβεγιόν κ τα δώρα τους ώστε να δώσουν την ανάλογη λαμπρότητα στην γιορτή των Χριστουγέννων.

 

Γιορτάζουμε αλλά τι ; κ γιατί;

 

Εκεί πρέπει να δώσουμε έμφαση κ όχι στο κοσμικό κ εμπορικό κομμάτι της όλης γιορτής που θα την κάνει κενό γράμμα. Αν δεν θέλουμε να χάσουμε την ευκαιρία για να περάσουμε τα σωστά μηνύματα, πρέπει ν αναζητήσουμε τα συναισθήματα που γεννιούνται σε μας ώστε να τα μεταλαμπαδεύσουμε σαν δώρο στα παιδιά μας.
Χριστούγεννα είναι ο ερχομός του Θεανθρώπου στην γη κ αυτό είναι χαρμόσυνο γεγονός από μόνο του γιατί φέρνει την ελπίδα της σωτηρίας του ανθρώπου αλλά κ την διδαχή της αγάπης. Μπορούμε να εστιάσουμε στον απλοϊκό τρόπο της έλευσης του Χριστού, τον τρόπο ζωής του έτσι ώστε να διδάξουμε την απλότητα, την ισότητα, την καλοσύνη προς όλους.

Το κύριο μήνυμα είναι η προσφορά τι σημαίνει δίνω ανιδιοτελώς , χωρίς να περιμένω ανταλλάγματα. Η έννοια της φιλανθρωπίας σε λιγότερο ευνοημένους κ τυχερούς συνανθρώπους μας είναι απολύτως χρήσιμο μάθημα για τα παιδιά μας. Γύρω μας δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν μπορούν να απολαύσουν τις γιορτές όπως εμείς κ τους οφείλουμε σαν συνανθρώπους μας κατανόηση κ αγάπη . Ας μάθουμε στα παιδιά μας να δίνουν χαρά κ βοήθεια ορμώμενοι από το παράδειγμα που έδωσαν οι βοσκοί κ οι μάγοι με τα δώρα τους στον νεογέννητο Χριστό.

 

Απαραίτητο είναι να κατανοήσουν τα παιδιά ότι το δώρο δεν κρίνεται από την ανταλλακτική του αξία αλλά προσφέρεται μέσα από την καρδιά μας με αγάπη, όπως αντίστοιχα δίνουμε κ εμείς σ αυτά δώρα για τα Χριστούγεννα.

 

Ένα άλλο ισχυρό μήνυμα είναι το μήνυμα της ανταμοιβής μέσα από τα δώρα του Αγ. Βασιλείου, ενός φιλάνθρωπου κ αγαθού γέροντα. Ο οποίος δεν κρίνει καλά κ κακά παιδιά αλλά καλές κ κακές συμπεριφορές. Τέλος το μήνυμα της ενότητας δεν είναι μικρότερης αξίας αφού κανένα δώρο δεν θα ικανοποιήσει περισσότερο τα παιδιά μας από μια ζεστή αγκαλιά, από την αγάπη κ την θαλπωρή αλλά κ από την ασφάλεια που θα του προσφέρει μια ενωμένη οικογένεια.

 

Για το Sugar Mama,
Μυρσίνη Ψωμά

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…