Παιχνίδια για τον πρώτο μήνα του νεογέννητου Παιχνίδια για τον πρώτο μήνα του νεογέννητου
Λεωνίδας Κάλφας Written by Ιουλ 25, 2016

Παιχνίδια για τον πρώτο μήνα του νεογέννητου

Στο παρακάτω κείμενο σας παρουσιάζουμε ορισμένα παιχνίδια, τα οποία είναι κατάλληλα για νεογέννητα μωράκια, που διανύουν τον πρώτο μήνα της ζωής τους.

 

Τα παιχνίδια ενδεχομένως να μην είναι αναγκαία κατά τον πρώτο μήνα της ζωής του μωρού, όσο όμως μεγαλώνει γίνονται απαραίτητα ερεθίσματα για την πνευματική του ανάπτυξη.

Κάθε φορά, που επιλέγετε ένα παιχνίδι, διαβάστε τις οδηγίες του κατασκευαστή, αποφεύγοντας παιχνίδια με αιχμηρές άκρες, που μπορεί να τραυματίσουν το μωράκι, με κορδόνια ή σχοινάκια που κρέμονται ή μικρά αποσπώμενα κομμάτια που μπορεί να καταπιεί το μωρό. Διαλέξτε ένα παιχνίδι, που θα απασχολήσει δύο ή περισσότερες από τις βασικές αισθήσεις του μωρού σας.

Τα ασπρόμαυρα μόμπιλε είναι ιδανικά για νεογέννητα μωράκια. Τοποθετήστε το μόμπιλο πάνω από την κούνια σε απόσταση 30-40 εκατοστών πάνω από το στρώμα. Κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων της ζωής του, το μωράκι σας θα αντιδράσει πιο θετικά σε ασπρόμαυρα σχήματα, παρά σε χρωματιστά και γι' αυτό καλό θα ήταν να προτιμήσετε ασπρόμαυρο μόμπιλε.

Η ήρεμη και μελωδική μουσική, όπως τα νανουρίσματα, ηρεμούν και χαλαρώνουν ένα νεογέννητο μωράκι. Χρησιμοποιήστε ραδιόφωνο, κασετόφωνο, cd player ή ένα μουσικό κουτί για να αποκτήσει το μωράκι σας την πρώτη του επαφή με τη μουσική και να εξοικειωθεί μαζί της.

Τα λούτρινα ζωάκια είναι επίσης κατάλληλα για να απασχολήσετε το νεογέννητο μωράκι σας. Τα μωράκια νομίζουν συχνά πως αυτά τα παιχνίδια είναι ζωντανά, ειδικά όταν έχουν μεγάλα μάτια, με αποτέλεσμα να συναρπάζουν και να ψυχαγωγούν το μωράκι σας.

 

Για το SugarMama,

Λεωνίδας Κάλφας

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…