Παιχνίδια για βρέφη από 2 έως 6 μηνών Παιχνίδια για βρέφη από δύο έως έξι μηνών
Λεωνίδας Κάλφας Written by Οκτ 13, 2016

Παιχνίδια για βρέφη από 2 έως 6 μηνών

Στο παρακάτω κείμενο θα σας παρουσιάσουμε παιχνίδια κατάλληλα για βρέφη ηλικίας από δύο έως έξι μηνών.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διαβάσετε πριν τη χρήση τις οδηγίες του κατασκευαστή. Επειδή η αντίληψη του μωρού σας δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως σ' αυτό το στάδιο της ζωής του, θα πρέπει να αποφύγετε παιχνίδια, τα οποία ενδέχεται να τραυματίσουν το μωράκι σας, όπως αυτά με κορδόνια ή σχοινάκια που κρέμονται ή μικρά αποσπώμενα κομμάτια που μπορεί να καταπιεί το μωρό.

Θα ξεκινήσουμε με το μόμπιλε. Ενώ στον πρώτο μήνα το μόμπιλε με το ασπρόμαυρα χρώματα είναι κατάλληλο για το νεογέννητο μωράκι σας, από το δεύτερο μήνα και μετά μπορείτε να το αντικαταστήσετε μ' ένα χρωματιστό. Το μωράκι σας αρχίζει σταδιακά να ξεχωρίζει τα χρώματα και είναι σε θέση να επεξεργαστεί πολύπλοκα σχήματα. Για να το βοηθήσετε να αναπτύξει την όρασή του διαλέξτε ένα μόμπιλε με ασυνήθιστα σχήματα και ζωηρά χρώματα και κρεμάστε το σε σημείο κάτω από το οποίο μπορεί να ξαπλώσει το μωράκι σας!

Κουδουνίστρες, παιχνίδια που βγάζουν ήχους και μπάλες θα βοηθήσουν το μωράκι σας να αναπτύξει την ικανότητά του να πιάνει και να χειρίζεται αντικείμενα και παράλληλα το κρατούν απασχολημένο και χαρούμενο.

Τα μουσικά όργανα, όπως τα μικρά τύμπανα ή τα κουδουνάκια, βοηθούν το μωράκι σας να διασκεδάσει και να αναπτύξει ακόμη περισσότερο την αίσθηση της ακοής.

Οι πολύχρωμες κουβέρτες δραστηριοτήτων με σχέδια και παιχνιδάκια δίνουν τη δυνατότητα στο μωράκι να επεξεργαστεί και να πιάσει τα αντικείμενα που τον ενδιαφέρουν.

Επίσης, τα πάνινα βιβλία ή τα βιβλία από αφρολέξ θα αφυπνίσουν το ενδιαφέρον του μωρού σας για το διάβασμα και παράλληλα διεγείρουν όλες του τις αισθήσεις.

Ένας πλαστικός καθρέφτης, τον οποίο θα τοποθετήσετε στο πλάι της κούνιας ή δίπλα στην αλλαξιέρα, θα βοηθήσουν το μωράκι σας να εξερευνήσει σιγά σιγά τον εαυτό και παράλληλα να διασκεδάσει με το είδωλό του.

Καλό παιχνίδι με το μωράκι σας!

Για το SugarMama,
Λεωνίδας Κάλφας

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…