..κάτι παραπάνω.. στην εκπαιδευτική πορεία των παιδιών! ..κάτι παραπάνω.. στην εκπαιδευτική πορεία των παιδιών!
Στρατήλα Ρένα Written by Ιουν 22, 2015

..κάτι παραπάνω.. στην εκπαιδευτική πορεία των παιδιών!

Η καλύτερη περίοδος να προετοιμάσετε το παιδάκι πριν την μεγάλη του σχολική πορεία! Ένα βιβλίο για γονείς.. .που θέλουν να προσφέρουν κάτι παραπάνω στην ανατροφή αλλά και στην εκπαίδευση των παιδιών τους.

 

 

"Ως γονείς δημιουργούμε την οικογένειά μας πολλές φορές χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία και καλούμαστε να παίξουμε το ρόλο του συντρόφου και αργότερα του γονιού χωρίς πρόβα και δοκιμή, αλλά όλοι μας θέλουμε να φτιάξουμε μια υγιή οικογένεια και να μεγαλώσουμε σωστούς ενήλικες...

 

 

Ωστόσο, τα παιδιά δεν γεννιούνται μαζί με οδηγίες χρήσεως και δεν είναι εύκολο να τα μεγαλώσουμε μέσα σ' ένα περιβάλλον που διαρκώς αλλάζει και εξελίσσεται στο χρόνο.
Το βάρος της διαπαιδαγώγησης πέφτει στους ώμους μας, μας ελαφρύνει όμως η ανταμοιβή που ακολουθεί για μια ολόκληρη ζωή από την ικανοποίηση, την υπερηφάνεια και την πληρότητα που φέρνει ο καρπός της προσπάθειας αυτής.

 

 

Λίγο αργότερα, το παιδί μας ξεκινά τη φοίτηση στο νηπιαγωγείο και κατόπιν στο δημοτικό σχολείο. Πως θα προετοιμαστούμε εμείς αρχικά για τη μετάβαση αυτή και πως θα το βοηθήσουμε να νιώσει όσο γίνεται πιο ήρεμο και χαρούμενο όταν περάσει την πόρτα του σχολείου για πρώτη φορά καθώς και για όλα τα επόμενα χρόνια που θα ακολουθήσουν; Ερωτήματα όπως: πώς θα βοηθήσουμε το παιδί να διαβάζει αποτελεσματικά, πότε πρέπει να γίνεται το διάβασμα, ποια πρέπει να είναι η δική μας συμμετοχή κατά τη διάρκεια της φοίτησης στο δημοτικό σχολείο και άλλα πολλά μας βασανίζουν συνεχώς.

 

Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με οδηγό την αγάπη και το πάθος για τα παιδιά. Ο σκοπός του είναι να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα που μας αγχώνουν και μας προβληματίζουν ώστε να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε όσο το δυνατό καλύτερα στον γονεϊκό μας ρόλο.

Δεν υπάρχουν τέλειοι γονείς. Υπάρχουν όμως γονείς που θέλουν να γίνονται συνεχώς καλύτεροι και να προσφέρουν κάτι παραπάνω στην εκπαιδευτική πορεία και την προσωπική ολοκλήρωση των παιδιών τους."

 

Α. Σιδέρη
Α. Μπρας
Ε. Γλυμιτέα
Ε. Τσιργιώτη
Κ. Οικονόμου

 

 

Για το SugarMama,
Ρένα Στρατήλα

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…