Άρτεμις Ζερδελή Written by Ιουν 10, 2017

Σε τι χρειάζονται τα πρόσθετα στη διατροφή μας ;;

Οι βιομηχανίες τροφίμων χρησιμοποιούν τουλάχιστον 3.000 πρόσθετες ουσίες που κυμαίνονται από συνήθεις όπως ζάχαρη και αλάτι μέχρι χημικά προϊόντα ή συντηρητικά όπως κιτρικό οξύ .

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία ρυθμίζει τη χρήση πρόσθετων ουσιών και προβλέπει διάφορες κατηγορίες.

Για παράδειγμα μεταξύ των πρόσθετων συμπεριλαμβάνονται χρωστικές που έχουν στόχο να καταστήσουν την τροφή πιο ελκυστική για τον καταναλωτή, γλυκαντικά και φυσικά και συνθετικά αρώματα και ενισχυτές αρωμάτων που επιδιώκουν μια καλύτερη γεύση και τέλος σταθεροποιητές πυκνωτές και γαλακτοματοποιητές που δίνουν υφή στις τροφές.

Τα πρόσθετα μπορεί να προστατεύουν τις τροφές και από τις αντίξοες συνθήκες όπως τις αλλαγές στη θερμοκρασία και τις αλλοιώσεις κατά τη διάρκεια της διανομής.

Τα συντηρητικά συμβάλλουν στη διατήρηση των τροφών και προφυλάσσουν τον καταναλωτή από ασθένειες που συνδέονται με την τροφή .Συμβάλλουν επίσης στη διατήρηση του φυσικού χρώματος και της φρεσκάδας της τροφής και αποτρέπουν το τάγγισμα των ελαιών και των λιπαρών κατά τη μεταφορά.

Τα οξέα που συμβάλλουν στην έκλυση διοξειδίου του άνθρακα από τη μαγιά, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και στη συντήρηση ορισμένων τροφών.

Ενισχυμένες και εμπλουτισμένες τροφές. Πολλές κοινές τροφές όπως τα δημητριακά και διάφοροι τύποι ψωμιού ενισχύονται με βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία στα οποία η διατροφή μας είναι ενδεχομένως ελλειμματική ή εμπλουτίζονται με θρεπτικές ουσίες που χάθηκαν κατά την επεξεργασία.

 

 

Για το SugarMama,
Από τη Διαιτολόγο Διατροφολόγο Άρτεμις Ζερδελή

Για περισσότερες πληροφορίες εδω: Άρτεμις Ζερδελή Διαιτολόγος Διατροφολόγος

http://www.diet4u.gr/index.php

Tagged under

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…