Άρτεμις Ζερδελή Written by Μαϊ 09, 2017

Το σκόρδο και τα οφέλη του

Το σκόρδο είναι απο τα σπουδαιότερα βότανα για πολλές παθήσεις και ειδικά για παθήσεις του κυκλοφοριακού συστήματος.

Ο βολβός είναι από τα πιο χρήσιμα μέρη.

Το σκόρδο έχει αντιυπερτασική δράση ,επειδή επιτρέπει τη διαστολή των αγγείων και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες. Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι όταν λαμβάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα3-(4 μήνες) μειώνει την πίεση του αίματος και ελλατώνει την χοηστερίνη.Εάν λοιπόν ταλαιπωρήστε από υπέρταση καλό είναι να εντάξετε στη διατροφή σας καθημερινά 2 3 σκελίδες σκόρδο. Για να αποκομίσετε τα ευεργετικα αποτελέσματα της αλυσίνης που περιέχει το σκόρδο πρέπει να εντάσσεται στα πλαίσια μιας γενικότερα υγιεινής διατροφής που περιλαμβάνει οπωσδήποτε περιορισμό του αλατιού.

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ:Το σκόρδο χρησιμοποιείται ως γνωστόν και στη μαγειρική.Μια άλλη χρήση του είναι ωμό στα φαγητά ζώων ώστε να προστατευτούν από εντερικές και στομαχικές μολύνσεις.

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ:Η μόνη αρνητική δράση του σκόρδου είναι η έντονη και διαπεραστική μυρωδιά του.Επίσης,άτομα με προβλήματα υπέρτασης και καρδιάς που λαμβάνουν αντιθρομβωτικά φάρμακα πρέπει να συμβουλέυονται τον γιατροό τους σχετικά με το αν επιτρέπεται η συχνή κατανάλωση σκόρδου.

 

Για το SugarMama,
Από τη Διαιτολόγο Διατροφολόγο Άρτεμις Ζερδελή

Για περισσότερες πληροφορίες εδω: Άρτεμις Ζερδελή Διαιτολόγος Διατροφολόγος

http://www.diet4u.gr/index.php

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...
cache/resized/3cb7eadeaf45bd0d4bdfa165b6f181e7.jpg
Ποίηση
cache/resized/174d1ee106245ac7a6a4114d94220126.jpg
Ψυχή & Ανάπτυξη

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…