Το παιδί μου έχει ψείρες τι να κάνω ; Το παιδί μου έχει ψείρες τι να κάνω ;
Στρατήλα Ρένα Written by Οκτ 20, 2015

Το παιδί μου έχει ψείρες τι να κάνω ;

Η επιστροφή στα θρανία σηματοδοτεί ένα νέο ξεκίνημα για τα παιδιά αλλά ταυτόχρονα αναβιώνει ένα μεγάλο «πρόβλημα» για τους γονείς, τις ψείρες!!!

 

Εγώ σαν παιδί θυμάμαι ότι τις ψείρες τις εξόντωνε η μαμά μου με οινόπνευμα ακόμα και με πετρέλαιο... Με μια σακούλα στο κεφάλι για ώρα... τρομερό στρες για κάθε παιδί, αλλά και για κάθε γονιό!

 

Πέρυσι στην πρώτη δημοτικού η κόρη μου κόλλησε 2 φορές! Δεν είχα αξιολογήσει σωστά τα συμπτώματα και άργησα να το αντιμετωπίσω. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κνησμό (κατά την απομύζηση αφήνουν τοξίνες στο δέρμα που όταν ευαισθητοποιήσουν το παιδί προκαλούν φαγούρα) και μικρές, λευκές ή γκρι κηλίδες που κολλάνε στον άξονα της τρίχας.

 

Μπορείτε να δείτε εύκολα τις ψείρες πίσω από τα αυτιά και στη βάση του λαιμού. Οι τρίχες γεμίζουν με μικρά αυγά που μοιάζουν με λευκά στίγματα. Τα αυγά μπορούν να εκκολαφθούν σε μια εβδομάδα.

 

Πέρυσι δυσκολεύτηκα και άργησα να την «καθαρίσω», όπως αποδείχτηκε στο τέλος της χρονιάς... Κάποια στιγμή, σε μια συνάντηση γονέων έτυχε να πιάσουμε την κουβέντα με τη μαμά της διπλανής της κόρης μου στο σχολείο. Η Ελένη μου είπε ότι η κόρη της δεν είχε κολλήσει καθόλου ψείρες! (Γεγονός που μου έκανε τρομερή εντύπωση μιας και η δική μου είχε τους ανεπιθύμητους επισκέπτες για αρκετό καιρό παρέα...) Η Ελένη μου είπε ότι χρησιμοποιούσε προληπτικά λοσιόν Licatack και τη γλυτώσανε, αλλά εγώ δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία.

 

 

Φέτος μετά την πρώτη εβδομάδα στο σχολείο είδα τη μικρή να ξύνεται... Τρελάθηκα! Πήγα και πήρα και τη λοσιόν και το σαμπουάν!

 

1

 

 

Ξεκινήσαμε τη διαδικασία με το σαμπουάν για να τις καταπολεμήσουμε.
Ευτυχώς χρειάζεται μόνο 10 λεπτά για να δράσει και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις ψείρες, χωρίς να χρειάζεται να το ξεπλύνετε με άλλο σαμπουάν. Καμία ταλαιπωρία για τα παιδιά, είναι ένα απλό λούσιμο! Ουσιαστικά, χρησιμοποιείται όπως ένα κανονικό σαμπουάν!

 

2

3

5

 

 

Συμβουλές για να ξεμπερδέψετε μια και καλή – από μια παθούσα μαμά!

• Πλένετε σε υψηλή θερμοκρασία τα σεντόνια, καπέλα, χτένες ρούχα με καυτό νερό για αρκετά λεπτά.
• Καθαρίστε τα μαξιλάρια, τα στρώματα και τα χαλιά με ατμό ή απορρυπαντικά.
• Να ελέγχετε το παιδί τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα αν έχει ψείρες και να το παρατηρείτε αν ξύνεται (συχνά είναι δύσκολο δούμε τις ίδιες τις ψείρες. Έτσι, αυτό που βλέπουμε συνήθως είναι μόνο την κόνιδα, δηλαδή τα αβγά της προσκολλημένα στην τρίχα.)
• Να χρησιμοποιείτε ΠΑΝΤΑ προληπτική lotion (Ελένη είχες χίλια δίκια, δεν την ξαναπατάω!) που μπορεί αρχικά να προστατεύσει εσάς ή το παιδί σας από το να κολλάτε ψείρες.

 

6

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…