Τα μικρά χελιδονάκια Τα μικρά χελιδονάκια
Γιώτα Κοτσαύτη Written by Σεπ 02, 2014

Τα μικρά χελιδονάκια

 

Τα μικρά τα χελιδόνια,

στου σπιτιού μας τη σκεπή,

κι είναι τέσσερα όλα όλα,

μια οικογένεια σωστή,

 

τα μικρά τα χελιδόνια,

που ήλθαν έτσι ξαφνικά

τ' Απριλίου μιαν άσπρη μέρα

και μας γέμισαν χαρά,

πόσο τα 'χω συνηθίσει!

Το τρελό τους το φλι φλι,

το γοργό τους σύρε κι έλα,

την ουρά τους τη διπλή...

Μα ήρθε τώρα ο Σεπτέμβρης

με μια γκρίζα συννεφιά.

-Πού τραβάτε; Για ποιους τόπους,

χελιδόνια μου μικρά;

Και αυτά μου 'πανε κουνώντας

την ψαλιδωτή ουρά:

-Μη λυπάσαι, σαν περάσει

τ' αγριοβόρι κι η χιονιά,

θα γυρίσουμε κοντά σου

και στην ίδια αυτή φωλιά...

ΕΛΛΗ ΒΡΑΧΩΡΙΤΗ, «Ο καλός ο φίλος», εκδ. Δαμασκός, Αθήνα, 1970.

kotsauti-giota1

Κάθε βδομάδα η νηπιαγωγός-συγγραφέας παιδικών βιβλίων Γιώτα Κοτσαύτη επιλέγει ένα κείμενο παιδικής λογοτεχνίας (παραμύθι ή ποίημα), διήγημα ή αποσπάσματα από βιβλία αγαπημένων λογοτεχνών.

Ένας εικονογράφος ή ζωγράφος, επαγγελματίας ή ερασιτέχνης, καλείται να κάνει μία εικόνα με βάση αυτό.

Περιμένουμε τις εικόνες, τις προτάσεις, αλλά και τις ιστορίες σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

1

Τη σημερινή εικόνα έκανε η Αθηνά Πετούλη-Κούλα.

1.-Αθηνά-Πετούλη

 

Γεννήθηκα στην Κόρινθο, μεγάλωσα και σπούδασα στην Αθήνα, όπου παρακολούθησα μαθήματα σχεδίου (γραμμικό-ελεύθερο) και ζωγραφικής με χρώμα. Διαμένω μόνιμα στο νησί της Σάμου με τον σύζυγο και τα τρία παιδιά μας. Σε εργαστήρι ζωγραφικής στο νησί συνέχισα για 4 χρόνια τη σπουδή στο χρώμα, σε υλικά και μικτές τεχνικές . Ασχολούμαι με τη ζωγραφική (ελαιογραφίες, ακουαρέλες, ακρυλικά, έργα για παιδικά δωμάτια, τοιχογραφίες) και τη φωτογραφία. Έχω λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας.

Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι και με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Η εικαστική προσέγγιση ενός παραμυθιού, κειμένου ή ποιήματος με γοητεύει. Η ζωγραφική είναι για μένα ένα παιχνίδι με τα χρώματα και το φως κι έχω φυλάξει μέσα μου ένα κομμάτι παιδικότητας που με οδηγεί δημιουργικά.

Έχω εικονογραφήσει συνολικά τρία βιβλία, με τελευταίο το «Καλημέρα ήλιε» της νηπιαγωγού Ευφροσύνης Σπυροπούλου που κυκλοφόρησε στις αρχές της χρονιάς από τις εκδόσεις Andy's Publishers, για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.

Για το SugarMama,

με αγάπη από τη Φλώρινα,

Γιώτα Κοτσαύτη.

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…