Κατερίνα Παπαϊωάννου Written by Σεπ 11, 2021

Συμβουλές για να προετοιμάσετε τα παιδιά στο σχολείο

Οι καλοκαιρινές διακοπές τελειώνουν και τα σχολεία σε λίγο καιρό θα ανοίξουν και τα παιδιά θα επιστρέψουν στο σχολείο.


Οι γονείς και τα παιδιά αγχώνονται σε αυτή την μεταβατική περίοδο. Οι γονείς γιατί πρέπει να προετοιμάσουν τα παιδιά σε συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο είτε πάνε πρώτη φορά σχολείο είτε την επιστροφή τους αλλά και τα παιδιά που βιώνουν διάφορα συναισθήματα όπως ότι θα πάνε σε ένα καινούργιο περιβάλλον είτε θα γνωρίσουν νέους ανθρώπους (δασκάλους και συμμαθητές).

Κάποιες συμβουλές είναι:


1.Συζητήστε μαζί με τα παιδιά για την έναρξη η την επιστροφή τους. Μιλήστε τους για την δικη σας εμπειρία όταν πηγαίνατε σχολείο και πως αισθανόσασταν. Αφηστε τους να σας μιλήσουν για το πως αισθάνονται με αυτή την νέα κατάσταση αλλά και πώς αισθάνονται που θα ξανα πάνε στο σχολείο, τι είναι αυτό που τους ανησυχεί. Μπορείτε για να τα εξοικειωσετε με αυτή την κατάσταση να τους διαβάζετε βιβλία πριν το σχολείο ειδικά τα παιδιά που ξεκινάνε πρώτη φορά το σχολείο.

2. Μάθετε στα παιδιά να εκφράζουν ότι νιώθουν. Υπάρχουν παιδιά που ντρέπονται να πούνε στην τάξη αυτό που νιώθουν. Μπορείτε να τους εξηγήσετε ότι και τα υπόλοιπα παιδιά αλλά και ο δάσκαλος δεν αισθάνεται άνετα εκείνη την στιγμή και είναι οκ να αισθάνεται έτσι και να μην νιώθει ασχημα. Μπορείτε ακόμη μέσα από διάφορες ιστορίες να τους το εξηγήσετε. βοηθαει επίσης η μουσική,οι τέχνες για να εκδηλώσουν τα συναισθήματα τους.

3. Δημιουργήστε μια τακτική ρουτίνα. Τα παιδιά το καλοκαίρι είναι πιο ελεύθερα μακριά από τις υποχρεώσεις του σχολείου και τηρουν μια άλλη ρουτίνα. Για αυτό συνιστώ να αρχίσουν να κοιμούνται νωρίτερα και να βάζετε το ξυπνητήρι ώστε να αρχίζουν τα παιδιά να προσαρμόζονται για την αλλαγή.

4.Τέλος μπορείτε να βοηθήσετε τα παιδιά να προετοιμαστούν διαβάζοντας, γράφοντας ώστε να ασκήσουν το μυαλό τους για την χρονιά που έρχεται.

5. Να περιορίζετε σιγά σιγά την τηλεόραση ώστε τα παιδιά να συνηθίσουν ότι δεν θα κάθονται πολλές ώρες μπροστά σε αυτή όπως κάνουν το καλοκαίρι.

6. Συζητήστε μαζί τους με ποιες δραστηριότητες θα ασχοληθούν τον χειμώνα ώστε να ψάξετε μαζί το καλύτερο περιβάλλον για εκείνα.

Ως γονείς είστε υπεύθυνοι να κάνετε την μετάβαση αυτή πιο εύκολη και ομαλη για τα παιδιά σας. Να διατηρείτε την επικοινωνία ανάμεσα σε εσάς και τα παιδιά σας όλη την χρονιά γιατί έτσι τα βοηθάτε να αναπτυχθούν συναισθηματικά και πνευματικά.

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…