Apple cake για το σχολείο!! Apple cake για το σχολείο!!
Ρένα Ψωμά Written by Σεπ 23, 2016

Apple cake για το σχολείο!!

Το μήλο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χειμωνιάτικα φρούτα. Είναι αγαπημένο φρούτο για πολλούς και μπορεί να δώσει μοναδική γεύση σε πολλά γλυκά!
Εμείς σήμερα στο SugarMama  θα σας παρουσιάσουμε μία εύκολη συνταγή για να φτιάξετε λαχταριστά muffins μήλο. Αφράτα και λαχταριστά, είναι σίγουρο ότι θα τα λατρέψουν τα παιδιά σας.

 

 


 

Υλικά

 

1 κούπα ζάχαρη
¾ κούπας ελαιόλαδο 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κούπας καρύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
4 βανίλιες
¼ κουταλιού του γλυκού αλάτι
3 αυγά
3 μήλα μέτρια προς μεγάλα (το ένα θα το ψιλοκόψουμε σε μικρά κομματάκια και τα άλλα δύο θα τα τρίψουμε στην χονδρή πλευρά του τρίφτη).

 

 

Εκτέλεση

 

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά μαζί (αλεύρι, κανέλα, σόδα, μπέϊκιν, βανίλιες, αλάτι).
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αραβοσιτέλαιο, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη. Δεν χρειάζεται μίξερ.
Στο μείγμα αυτό, προσθέτουμε το περιεχόμενο του μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε, αυτή τη φορά με μια κουτάλα, γιατί το μείγμα θα γίνει αρκετά πηχτό.
Προσθέτουμε και τα καρύδια και ανακατεύουμε ξανά.
Τέλος, προσθέτουμε το μήλο (τριμμένο και ψιλοκομμένο) και ανακατεύουμε. Το μείγμα είναι αρκετά πηχτό.

Ψήνουμε σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα για muffin στους 180ο για περίπου 20 λεπτά. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μεγάλη φόρμα του κέικ. Ψήνετε στους ίδιους βαθμούς αλλά για 40-50 λεπτά.
Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε μέσα στη φόρμα του να κρυώσει. Κατόπιν το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

 

Για το Sugar Mama,
Ρένα Ψωμά

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…