Η σημασία της αρμονικότητας του ζευγαριού στην κοινωνική εξέλιξη Η σημασία της αρμονικότητας του ζευγαριού στην κοινωνική εξέλιξη
Μυρσίνη Ψωμά Written by Οκτ 30, 2014

Η σημασία της αρμονικότητας του ζευγαριού στην κοινωνική εξέλιξη

Αν κ η εξέλιξη της κοινωνίας έχει επιφέρει βαθιές αλλαγές στις φόρμες, συνήθειες, αξίες , συμπεριφορές το ζευγάρι με οποιαδήποτε μορφή του παραμένει ακόμα ο πιο σίγουρος προμαχώνας για μια κανονική κοινωνική εξέλιξη των παιδιών.

 

Εκεί που έχει πραγματική αξία η αρμονία ενός ζευγαριού είναι στην ανάπτυξη ενός γαλήνιου οικογενειακού περιβάλλοντος , τέτοιου ώστε να αντιμετωπίζει τις καθημερινές δυσκολίες ή κάθε είδους κακοτυχία.

Αυτή η αρμονία του ζευγαριού μαζί με τον αλληλοσεβασμό ενισχύουν θεμελιωδώς την ικανότητα των παιδιών τους προσαρμογής σε κάθε νέο περιβάλλον. Τους δημιουργεί θετικές εικόνες αναφοράς κ τους επιτρέπει να τις αναπαράγουν ή να τις προβάλουν σε άλλες κοινωνικές μορφές που συναντούν.

Τα παιδιά ενός αρμονικού ζευγαριού στην πρώτη κι όλα επαφή τους με το νηπιαγωγείο θα δείξουν εξωστρέφεια, προθυμία ν αναπτύξουν σχέσεις μ άλλα παιδιά αλλά κ με τους μεγάλους. Θα δείξουν να απολαμβάνουν τις νέες σχέσεις τους μ εμπιστοσύνη, φιλική διάθεση, καλή συνεργασία κ ειλικρίνεια χωρίς ιδιαίτερες επιπλοκές.

Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει εμφανής φόβος είτε με την έννοια μιας ανοιχτής εχθρότητας- έλλειψη εμπιστοσύνης-απομόνωσης-αδυναμία συγκέντρωσης κ συμμετοχής σε ομαδικές δραστηριότητες είτε με την έννοια μιας νοσηρής υπερβολικής αφοσίωσης που αξιώνει δεσποτικά αποκλειστικότητες.

Είναι διακριτή λοιπόν άμεσα η έλλειψη ισορροπίας της συμπεριφοράς τους. Εύκολα οι παιδαγωγοί μπορούν ν αναγνωρίσουν τις διαφορές κ να εξηγήσουν κ τους λόγους από τους οποίους προκύπτουν.

Μπορεί να πιστοποιηθεί άφοβα πως ανεξάρτητα από που προκύπτουν παιδιά, από <κοινούς> γάμους , ανοιχτούς, ελεύθερες συμβιώσεις , υιοθετημένα παιδιά κ.λ.π από οποιαδήποτε μορφή σύγχρονης οικογένειας βασικό αξίωμα προστασίας κ εξέλιξης του ατόμου αλλά κ της κοινωνικής ομάδας θα παραμένει το κύτταρο της οικογένειας κ μάλιστα της αρμονίας του ζευγαριού κ των μελών της όπου το περιβάλλουν με αγάπη.

 

Για το Sugar Mama,
Μυρσίνη Ψωμά

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…