Ποια είναι η έννοια του δημιουργικού  ανθρώπου; Ποια είναι η έννοια του δημιουργικού ανθρώπου;
Εύη Κατράνα Written by Ιουν 13, 2015

Ποια είναι η έννοια του δημιουργικού ανθρώπου;

Το να αποκαλούμε κάποιον δημιουργικό είναι σαν να τον αποκαλούμε ιδιοφυΐα .
Είναι όμως αλήθεια  αυτό?

 

 


Η δημιουργική σκέψη και καλλιτεχνική έκφραση , πηγάζει πολλές φορές από προσωπικές οδυνηρές καταστάσεις ,και έπειτα από πολύ δουλειά με το συνειδησιακό κομμάτι του εαυτού μας .
Η δημιουργικότητα ωστόσο είναι μια έννοια που διαφοροποιείται από την νοημοσύνη αν και φυσικά σχετίζεται με αυτήν . Αρκετοί τη θεωρούν ως το βασικό χαρακτηριστικό του εκφραστικού ταλέντου μιας χαρισματικής προσωπικότητας.

Η έννοια της δημιουργίας αφορά την ελευθερία της σκέψης και της φαντασίας , την "εκμετάλλευση "όλων των ερεθισμάτων που δεχόμαστε καθημερινά ,ώστε να μπορούμε να τα συνδυάσουμε με τέτοιο τρόπο και να παράγουμε δημιουργήματα κάθε μορφής .
Ο δημιουργικός άνθρωπος ενδιαφέρετε να προσπαθήσει να μάθει πως να τα καταφέρνει να δημιουργεί πολλά διαφορετικά και πολύπλοκα πράγματα , που αποδεικνύουν την υπέροχή του ανθρώπινου μυαλού .
Βέβαια πάντα δεν είναι εύκολο να είσαι δημιουργικός , διότι συχνά στα όρια της διάσπασης της προσοχής , ο δημιουργικός άνθρωπος δυσκολεύεται να συγκεντρώσει την προσοχή του σε ένα πράγμα . Αν όμως κάτι του τραβήξει το ενδιαφέρον πολύ , τότε θα καταφέρει να αφοσιωθεί .
Γενικά έλκεται από πολλά και διάφορα ερεθίσματα .

 

Ένας δημιουργικός άνθρωπος χαρακτηρίζεται από αυξημένη παρατηρητικότητα , έχει μειωμένη λανθάνουσα αναστολή , δηλ δεν φιλτράρει τα ερεθίσματα , ,ώστε να κρατά τα απολύτως απαραίτητα και να τα εξωτερικεύει με τον τρόπο του .Συνήθως παρατηρεί πολλά περισσότερα από τον μέσο άνθρωπο ,είναι σύνθετη προσωπικότητα ,κάπως εκκεντρική πολλές φορές , χωρίς να υπολογίζει την γνώμη των πολλών .
Ο δημιουργικός άνθρωπος διακατέχεται από έμφυτη περιέργεια και διαρκώς "βασανίζεται "από πολλαπλά ερωτήματα σύνθετα και μη.

 

Η δημιουργική ορμή είναι ένα κύμα που φεύγει και έρχεται , άλλοτε ήσυχο , πάντα όμως έτοιμο και σε εγρήγορση να σαρώσει τα πάντα στο διάβα του !.
Οι φάσεις που μπορεί να περνά ένας δημιουργικός άνθρωπος ειναι πολλές , άλλοτε με υψηλή ενέργεια , όπου γεννάει ιδέες & σκέψεις που προσπαθεί να τις υλοποιήσει και
αφοσιώνεται με τις ώρες στο δημιούργημα του .

 

Ο ίδιος είναι σε διαρκή μάχη με τον εαυτό του και με όλα τα ερεθίσματα γύρω του .
Μερικές φορές βιώνει την απόλυτη μοναξιά και την απομάκρυνση από τα εγκόσμια που θα του εξασφαλίσει την αόρατη παύση , τόσο όσο να οργανωθεί ξανά ο χρόνος και η σκέψη .

 

Τελικά είναι εύκολο να είσαι να είσαι δημιουργικός άνθρωπος ?οι απαντήσεις είναι διφορούμενες . Είναι δύσκολο να είσαι συνεπής και να οργανώνεις το χρόνο σου σωστά ,ιδιαίτερα με τόσες υποχρεώσεις .
Τίποτε όμως τελικά δεν συγκρίνεται με την πραγμάτωση ενός ονείρου ,ενός έργου -
Πρόκειται για μια αίσθηση αυτοπραγμάτωσης που μπορεί να παρομοιαστεί μόνο με θριαμβευτική ευτυχία και γαλήνη !!!!

 

 

Για το Sugar Mama,
Εύη Κατράνα

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...
cache/resized/1fae337b6687026b8fc507838e195d37.jpg
Βιβλιοπαρουσιάσεις
cache/resized/d0104e543694c4a16675f6f0c54897e3.jpg
National Awareness and Special Days

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…