Ένα μωρό χωρίς φύλο Ένα μωρό χωρίς φύλο
Στρατήλα Ρένα Written by Φεβ 17, 2015

Ένα μωρό χωρίς φύλο

«Είν΄ αγόρι!» ή «είναι κορίτσι!» λέει ο/η γιατρός που βλέπει στο μόνιτορ το έμβρυο μέσα στον αμνιακό σάκο. Υπάρχει όμως και μια τρίτη εκδοχή – ένα «μμμμ...», ένας δισταγμός, μια αμφιβολία, ένα ερωτηματικό που μένει να εξακριβωθεί αργότερα.

 

Και τότε όμως, όταν πια το μωρό γεννηθεί, ένα στα 4.500 μωρά μπορεί να μην έχουν ξεκάθαρο φύλο. Η γερμανική νομοθεσία λοιπόν πλέον προβλέπει, ότι οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να μη δηλώσουν στο πιστοποιητικό γέννησης το φύλο του παιδιού τους ευθύς ως γεννηθεί και εντός εβδομάδος όπως ίσχυε μέχρι τώρα, αλλά «αργότερα».

Δημοσίευμα στο «Spiegel» αναφέρει συγκεκριμένα, ότι υπάρχει μια ολόκληρη ιατρική βιομηχανία γύρω από τα παιδιά που εκ γενετής συνοδεύονται από ανωμαλίες στον προσδιορισμό του φύλου τους – από μια ασυμβατότητα δηλαδή των εξωτερικών σεξουαλικών οργάνων με τα εσωτερικά σεξουαλικά όργανα ή με τα χρωμοσώματα φύλου. Νοσοκομεία εξειδικευμένα στην αλλαγή φύλου, χειρουργούν ανθρώπους από τη βρεφική ηλικία – μετά πιεστικό αίτημα των γονιών. Ο νέος νόμος επομένως επιδιώκει να περιορίσει αυτές τις σπασμωδικές αποφάσεις των γονέων, που έχουν αρνητικές συνέπειες σε όλη τη ζωή των παιδιών τους.

Για παράδειγμα αναφέρεται, ότι το συνηθέστερο σύμπτωμα γενετικής ανωμαλίας που εμφανίζουν τα κορίτσια είναι η CAH (συγγενής υπερπλασία επινεφριδίων), που εκδηλώνεται με μια μεγάλη κλειτορίδα η οποία εξέχει και προσομοιάζει με μικρό πέος. Η συνήθης χειρουργική παρέμβαση προβλέπει το κόψιμο της κλειτορίδας στο φυσιολογικό μέγεθος – μια επέμβαση όμως, που τελικά «αναισθητοποιεί» για πάντα τη συγκεκριμένη περιοχή.

Η κατασκευή ενός κόλπου επίσης συνεπάγεται ότι στη διάρκεια μιας ζωής θα πρέπει αυτή που χειρουργήθηκε να θέτει διαστολείς στον κόλπο της, για να μην καταρρεύσουν τα τοιχώματα του κόλπου. «Γι΄ αυτό τον λόγο υποστηρίζουμε» σημείωσε η πρόεδρος των Αμφίφυλων προσώπων Λ. Βέιθ, «ότι το φύλο πρέπει να το επιλέγουν οι άνθρωποι μόλις ωριμάσουν σεξουαλικά. Δηλαδή, όχι πριν από τα 16 τους χρόνια».

Οι αγωγές εξάλλου που συστήνουν ισόβια χρήση ορμονών αυξάνουν δραματικά τις πιθανότητες καρκίνου, άρα οι παρεμβάσεις στα αμφίφυλα πρόσωπα πρέπει να γίνονται πιο προσεκτικά και έπειτα από ώριμη σκέψη. «Εξάλλου κι οι αμφίφυλοι μπορούν να ζήσουν ευτυχισμένοι χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή τους» σημειώνεται.

Η νέα γερμανική νομοθεσία ωστόσο, μολονότι θεωρήθηκε ότι «είναι στη σωστή κατεύθυνση», δημιουργεί ορισμένα προβλήματα. Φαντασθείτε λ.χ. ένα παιδάκι, που κουβαλάει στην ψυχή του το πρόβλημά του και το οποίο καλείται παράλληλα να διαχειριστεί κοινωνικά, το πρόβλημα του καταγεγραμμένου «απροσδιόριστου φύλου». Πόσο ευάλωτο στην καζούρα των συμμαθητών του θα είναι, όταν: αφενός θα στέκει έξω απ΄ τις τουαλέτες, αναποφάσιστο προς τα πού θα πρέπει να πάει και αφετέρου θα καλείται μονότονα και βασανιστικά να απαντήσει στο θεμελιώδες ερώτημα: «αγόρι ή κορίτσι είσαι, καλέ;».
Χριστίνα Πουλίδου

Additional Info

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…