Πρώτη μέρα στο Νηπιαγωγείο Πρώτη μέρα στο Νηπιαγωγείο
Ρένα Στρατήλα Written by Σεπ 07, 2017

Πρώτη μέρα στο Νηπιαγωγείο

Πρώτη μέρα στο Νηπιαγωγείο.. Πρώτη μέρα που σε μερικές περιπτώσεις η μητέρα αποχωρίζεται για πρώτη φορά το παιδί της και νιώθει άγχος για το τί θα αντιμετωπίσει αλλά και πώς να το στηρίξει σε αυτή τη νέα αρχή..

Θα ήταν ιδιαίτερα ωφέλιμο αν στη διάρκεια του καλοκαιριού μιλούσαμε συνεχώς στο παιδί για τον άγνωστο προς αυτό χώρο που θα ενταχθεί, όσο πιο θετικά μπορούμε έτσι ώστε να διώξουμε σιγά σιγά την όποια αγωνία του . Για τα παιδάκια που πηγαίνουν πρώτη φορά σχολείο συνήθως η προσαρμογή απαιτεί περισσότερο χρόνο και υπομονή. Ο γονέας που θα το συνοδεύσει τις πρώτες μέρες θα πρέπει να αφιερώσει χρόνο έτσι ώστε να παραμείνει τις πρώτες μέρες κοντά στο παιδί του στο Νηπιαγωγείο καθώς εκείνο δεν έχει χτίσει ακόμη μια σχέση εμπιστοσύνης με τη Νηπιαγωγό, με τα άλλα παιδάκια, δεν έχει οικειοποιηθεί το χώρο κι έτσι είναι λίγο δύσκολο γι'αυτό να μείνει εντελώς μόνο του.

Είναι ιδιαιτέρως σημαντική η βοήθεια και η συνεργασία του γονέα με τη Νηπιαγωγό στο στάδιο της προσαρμογής κι αυτό γιατί κατά κάποιο τρόπο θα πρέπει κι εκείνος να ' προσαρμοστεί' σε αυτή τη νέα πραγματικότητα , να στηρίξει το παιδί του να ενταχθεί όσο το δυνατόν ομαλότερα και να μην ξεχνάμε ότι οι γονείς είναι οι πρώτοι δάσκαλοι των παιδιών. Γι'αυτό το λόγο θα ήταν καλό να μην δείχνει την ανησυχία του που είναι εύλογο να έχει γιατί αυτό αυτόματα μεταφέρεται στο παιδί και να καλλιεργεί καθημερινά τη συναισθηματική νοημοσύνη του παιδιού του δείχνοντας ενσυναίσθηση και ακούγοντας με προσοχή τί το απασχολεί και γιατί ενδεχομένως δε θέλει να πάει σχολείο. Θα βοηθούσε να είναι σταθερός στην ώρα προσέλευσης κι αποχώρησης του παιδιού και σταδιακά καθώς προχωρά η προσαρμογή, παρατείνοντας το ωράριο που τον ικανοποιεί. Μία σχέση συνεργασίας γονέα και Νηπιαγωγού είναι το ιδανικότερο καθώς οι γονείς θα πρέπει να σέβονται το ρόλο και το έργο της παιδαγωγού δίχως να παρεμβαίνουν υποδεικνύοντας τρόπους χειρισμού καταστάσεων. Η ενθάρρυνση από την οικογένεια και η επιβράβευση από τη Νηπιαγωγό είναι το κλειδί της επιτυχίας μιας ομαλής και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες προσαρμογής.

Εύχομαι ολόψυχα καλή σχολική χρονιά σε όλα τα παιδιά, καλή δύναμη στους παιδαγωγούς και στους γονείς!

Για το Sugar Mama,

Μαρία Καμπάνη
Νηπιαγωγός


Εδω θα βρείτε ένα πολύ ενδιαφέρων παραμύθι που μπορείτε να διαβάσετε στα παιδιά για την πρώτη μέρα στο σχολείο.

 

instagram sugarmama 1instagram sugarmama 2instagram sugarmama 3sugarmamagr instagraminstagram sugarmama 4instagram sugarmama 5instagram sugarmama 6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ...

Join Us!

  • Μην μείνετε απλά στην περιήγηση του SugarMama... ελάτε στην παρέα μας, μοιραστείτε φωτογραφίες από τα γενέθλια και την βάπτιση των παιδιών σας, στείλτε μας τις πιο νόστιμες συνταγές σας, δείξτε μας τις πιο πρωτότυπες κατασκευές σας, πείτε μας την γνώμη σας, μοιραστείτε μαζί μας μια οικογενειακή σας εμπειρία, είστε επαγγελματίας του χώρου στείλτε μας τα άρθρα σας... και εμείς αφού το επιμεληθούμε θα το δημοσιεύσουμε!
  • Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Top
Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies. Επίλεξε «x» για να αποδεχτείς και να συνεχίσεις ή «More details...» για περισσότερα πριν αποδεχτείς. More details…